Головна Новини Суспільство робота і кар'єра На державну програму IT Generation було подано більше 200 тисяч заявок
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально На державну програму IT Generation було подано більше 200 тисяч заявок

21 серпня закінчився термін подачі заяв на участь у конкурсі IT Generation від Мінцифри. Шанс отримати можливість безплатного проходження курсів отримали всі українці.

23 серпня 2022, 21:14
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Мінцифри України разом Львівським ІТ Кластером та компанією Binance створили конкурс в якому можна було отримати безкоштовне навчання у кількох IT спеціальностях. На першому етапі відбувся відбір шкіл в яких безкоштовно могли б здобувати досвід переможці проєкту IT Generation. На цьому етапі було відібрано 22 школи. 

На державну програму IT Generation було подано більше 200 тисяч заявок

На IT Generation подано більше 200 тисяч заявок

Наступний етап передбачав подачу заявки усіх охочих. Подати заявку на участь в конкурсі міг будь-який українець, але йому потрібно було підходити під кілька критеріїв:

  • вік учасника в діапазоні 21-60 років;
  • мати українське громадянство;
  • не мати досвіду роботи в ІТ;
  • знати англійську.

Охочих спробувати свої сили у цій державній програмі було багато і сьогодні Мінцифри опублікувало остаточну кількість заявок яка їм прийшла — це 211 312 анкета від 47 996 конкурсантів.

Тепер учасників, які пройшли другий етап і правильно подали усі документи чекає завершальний крок, їх мають обрати школи та запропонувати навчання у себе.

Варто зазначити, що усього було 1000 вільних місць, а це означає, що в середньому на одне місце претендує 211 заявок або 48 людей. Адже одна людина могла подати кілька заявок на різні напрямки.

Мінцифри просить не засмучуватись тих, хто не пройшов на безоплатні курси, адже це тільки перша програма, яка залучає українців до ІТ сфери та оголосила, що подібні безкоштовні програми будуть розроблятись та практикуватись і надалі. 

Раніше портал "Коментарі" розповідав про український технологічний бренд, який представляв Україну на бізнес-форумі у Нідерландах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://thedigital.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини