Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Міноборони зняло з тендеру компанію, що зекономила для армії півмільярда гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони зняло з тендеру компанію, що зекономила для армії півмільярда гривень

ТОВ «МГК Рейл» перемогло в тендері з постачання палива для реактивних двигунів

15 січня 2024, 08:32 comments7328
Поділіться публікацією:

Державне підприємство Міністерства оборони України "Агенція закупівель у сфері оборони" скасувала перемогу ТОВ "МГК Рейл" в тендері з постачання палива для реактивних двигунів. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Дзеркало тижня", посилаючись на інформаційний блок щодо проведення торгів за спрощеною процедурою "Паливо для реактивних двигунів РТ (та/або паливо ТС-1 для реактивних двигунів, та/або паливо авіаційне для газотурбінних двигунів ДЖЕТ А-1) 09130000-9 Нафта і дистиляти" на сайті Прозорро.

Міноборони зняло з тендеру компанію, що зекономила для армії півмільярда гривень

Міноборони України Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, в Агенції закупівель у сфері оборони аргументували відхилення пропозиції переможця подачею неповного пакету документів. 

"У складі пропозиції учасника ТОВ "МГК Рейл" відсутній лист-підтвердження щодо гарантійного терміну зберігання запропонованого палива для реактивних двигунів, гарантійний термін зберігання якого згідно законодавства України становить не менше 5 років", – зазначили організатори торгів.

В "МГК Рейл" спростували ці слова, назвавши привід безпідставним аби відсторонити незручного переможця від торгів. "Ця інформація не відповідає дійсності. Оскільки документ (на відсутність якого посилається Агенція закупівель у сфері оборони – прим. Ред.) був завантажений в систему ЦБД Прозорро у складі тендерної пропозиції", – наголосили в компанії.

В свою чергу інформація з сайту Прозорро містить підтвердження, що файл з гарантійними термінами зберігання пального не тільки був завантажений на сайт, а й прочитаний організатором торгів.

Всього в торгах брали участь три компанії: ТОВ "МГК Рейл", ПАТ "Укрнафта", ТОВ "ОККО Постач". Після відсторонення від торгів "МГК Рейл" переможцем може стати ПАТ "Укрнафта".

Звертає на себе увагу те, що ПАТ "Укрнафта", цінову пропозицію якої в порядку черговості планують акцептувати для укладення договору, як учасник закупівлі подала в складі тендерної документації фінансову звітність станом на 31.12.2022 року, хоча звітність має бути подана на останню звітну дату, тобто роком пізніше.

Журналістки зазначають, ТОВ "МГК Рейл" вже має виконані контракти в державних установах і безпосередньо в Міністерстві оборони України. Зокрема, компанія виступала для відомства як постачальник авіаційного палива, за іншим договором — для військової частини ДПСУ доставляла зимове дизельне паливо. Серед тендерних кейсів "МГК Рейл" є також співпраця з "Укрзалізницею" в сфері тих самих постачань паливно-мастильних матеріалів. Відповідно до даних з відкритих джерел, у компанії загалом більше 50 клієнтів — споживачів нафтопродуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Medkot

15 січня 2024, 08:53

До тендерної заяви не був вкючений откат. Ось і маємо.


Новини