Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Куди беруть без досвіду роботи: огляд популярних професій
commentss НОВИНИ Всі новини

Куди беруть без досвіду роботи: огляд популярних професій

Огляд вакансій, де досвід роботи не потрібен

18 березня 2024, 15:05 comments2058
Поділіться публікацією:

Дохід без досвіду трудової діяльності — це дивні пропозиції з мережі Інтернет. Портал "Коментарі" розповідає про реальні професії, де можна заробляти без стажу та спеціальної освіти.

Куди беруть без досвіду роботи: огляд популярних професій

Вакансії для працівників без досвіду представлені великою кількістю. З них найбільше зосереджено у Львові та його області, становлячи 16% від загальної кількості актуальних вакансій. Середня заробітна плата, що пропонується, становить 12 300 грн. У Києві такі вакансії становлять 14%, а середня зарплата – 19 500 грн. Найнижчу зарплату для працівників без досвіду пропонують у Полтавській області – 8500 грн.

За даними work.ua, зазвичай без досвіду потрібні співробітники на наступні посади: оператор чату або кол-центру, перекладач, продавець-консультант, водій, кур'єр, прибиральник, швачка, офіціант, бармен-касир, менеджер з продажу. Аналогічний перелік підходить і для кандидатів без вищої освіти. Проте є галузі, де відсутність освіти не має значення. Наприклад, в IT-сфері важливі навички людини, а не зміст її диплома. Те саме стосується і б'юті-індустрії, де цінуються професійні навички, а не наявність диплома.

До речі, водіям у середньому готові платити понад 26 000 грн.


Приклади вакансій без досвіду роботи

Куди беруть без досвіду роботи: огляд популярних професій - фото 2

Звичайно, відразу приступити до конструювання будинків або лікування людей не вийде. Але доставка замовлень чи обслуговування клієнтів – це цілком під силу. У деяких сферах роботодавці готові навчити вас усьому необхідному. Ось кілька прикладів позицій на ринку праці:


Офіціант

Основні вимоги: охайність, ввічливість, чистота.

Зарплати у Києві: від 18 000 грн чайові.

Це один із найпопулярніших запитів серед роботодавців – 4% від усіх вакансій для новачків. Ви можете відгукнутися на пропозицію навіть без медичної книжки, важливо лише швидко її оформити. Багато вакансій пропонують гнучкий графік: робота офіціантом у вихідні чи нічні зміни. Це фізично навантажує робота, так що міцні ноги та зручне взуття обов'язкові. Зазвичай надається безкоштовне харчування. Приємним бонусом цієї професії є чайові.


Кур'єр

Основні вимоги: наявність смартфону, пунктуальність, відповідальність.

Зарплати у Києві: від 18 500 грн на місяць.

Чудова робота для тих, хто не любить сидіти в офісі. Ви самі визначаєте свій графік роботи – це розкіш, недоступна навіть білим комірцям. Ви також контролюєте свій заробіток: більше замовлень – більше грошей. Працевлаштування оформляється без співбесід та резюме. Заробіток можна отримувати щодня готівкою або переказом на картку раз на тиждень.


Менеджер з продажу

Основні вимоги: комунікабельність, прагнення результату, базові навички роботи з ПК.

Зарплати у Києві: від 20 000 грн відсотки від продажу.

Сфера продажів розвивається швидше за інших. Обов'язки менеджера з продажу включають пошук нових клієнтів, підтримка зв'язку з існуючими клієнтами та укладання договорів. До окладу зазвичай додаються відсотки угод чи премії у виконанні плану. Можливе віддалене працевлаштування: більшу частину роботи можна виконувати з дому. Інформацію про продукт і базу клієнтів зазвичай надає роботодавець. Часто надаються скрипти — готові сценарії розмови з клієнтами, які містять переконливі аргументи та відповіді на заперечення.


Продавець-консультант

Основні вимоги: дружелюбність, чуйність, ввічливість.

Зарплати у Києві: від 16 000 грн премії.

Основні обов'язки включають викладання товару, консультування покупців та роботи з касою. Це робота на ногах і постійному контакті з нервовими клієнтами, але ви отримуєте премію за роботу у святкові дні та знижки на товари магазину. Рекомендується вибирати місце роботи, де вам подобається асортимент, щоб отримати знижки на улюблені товари. Магазини намагаються створити приємну атмосферу: тепло, музика, приємні запахи, що робить роботу комфортною.


Адміністратор

Основні вимоги: привабливий зовнішній вигляд, комунікабельність, уміння порозумітися з клієнтами.

Зарплати у Києві: від 8 000 грн.

Адміністратори потрібні скрізь, де потрібно зустрічати клієнтів із посмішкою: ресторани, фітнес-центри, хостели, салони краси. До їх обов'язків входить прийом гостей, запис у розклад, консультування з послуг. Це робота для тих, хто любить спілкування. Крім того, необхідно вміння тактовно поводитися зі скаргами клієнтів та вирішувати їхні проблеми. Іноді адміністратори також одержують чайові від клієнтів. Крім того, зустрічаються позиції адміністраторів для віддаленої роботи на сайти, інтернет-магазини, соціальні мережі та інше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини