Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Європарламент ухвалив нову важливу резолюцію до річниці вторгнення РФ в Україну: що вона означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Європарламент ухвалив нову важливу резолюцію до річниці вторгнення РФ в Україну: що вона означає

Європейський парламент ухвалив резолюцію до річниці вторгнення Росії в Україну

16 лютого 2023, 16:08
Поділіться публікацією:

До річниці вторгнення Росії  в Україну Європейський парламент прийняв резолюцію. У відомстві закликають дати Україні авіацію, а також підготуватися до переговорів щодо вступу до ЄС. Про це повідомляє  Європарламент.

Європарламент ухвалив нову важливу резолюцію до річниці вторгнення РФ в Україну: що вона означає

Європарламент прийняв нову резолюцію (фото з відкритих джерел)

У документі засуджують вторгнення Росії та закріплюють непохитну підтримку України з боку ЄС. Депутати ЄС закликають надати Україні винищувачі, гелікоптери, ракетні системи та збільшити постачання боєприпасів.

Окрім цього, резолюція закликає країни ЄС підтримати десятий пакет санкцій проти Росії до кінця лютого та дуже розширити його. У Європарламенті просять зробити наразі діючі санкції ще ефективнішими та заблокувати "лазівки" для росіян.

Також Європарламент закликає створити механізм конфіскації заморожених активів Росії та передачу їх Україні.

"Ці активи мають бути використані для відновлення країни та компенсації жертвам війни. Вони також підкреслюють, що після закінчення війни Росія повинна буде сплатити серйозні репарації", — йдеться у документі

У документі зазначили, що вторгнення Росії в Україну змінило геополітичну ситуацію в Європі. Воно вимагає сміливих та комплексних безпекових, фінансових, рішень.

Тож  у відомстві закликають Україну, Єврокомісію та Єврораду працювати над початком переговорів про вступ до ЄС цього року.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те,  чи вірять європейці в перемогу України. Через рік після початку агресивної війни Росії проти України 61% європейців переконані, що Україна переможе у війні проти Росії. Ще 68% жителів континенту стверджують, що напад РФ на Україну — це напад на всю Європу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxx

16 лютого 2023, 17:44

Знакомства только для секса. Без отношений, без денег и все анонимно. Осторожно можно встретить знакомых.------ http://redirect.sk/kiska


Новини