Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Чи варто змінювати роботу в 2021 і які навички найбільше цінують роботодавці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто змінювати роботу в 2021 і які навички найбільше цінують роботодавці

Людина, яка готова до будь-яких змін і непередбачуваних ситуацій, зараз цінується найбільше

10 грудня 2020, 14:08
Поділіться публікацією:

Співзасновники рекрутингової платформи Make it in Ukraine розповіли, чи варто в наступному році шукати нову роботу, а також які навички працівника залишаться ключовими на найближчі п'ять років.

Чи варто змінювати роботу в 2021 і які навички найбільше цінують роботодавці

Які навички найбільше цінують роботодавці. Фото: unsplash

Так, щоб співробітник став незамінним і затребуваним, він повинен володіти такими навичками: критичне мислення, здатність ефективно і швидко вчитися, знання мов, адекватна реакція на критику і мінливість навколишнього середовища, вміння бачити ситуацію в цілому, нестандартний підхід до вирішення проблем, вміння чітко обґрунтовувати свою точку зору, здатність відчувати інших людей, товариськість.

Дуже часто українські фахівці не можуть отримати бажану посаду через те, що недостатньо добре знають англійську. А завдяки сучасним технологіям, можна влаштуватися на роботу Google, Facebook або Microsoft, перебуваючи в цей момент на іншому кінці планети.

Але рівень англійської для кожної вакансії різний. Людям, які не виступають публічно, не продають товари іноземним клієнтам, буде достатньо розуміти мову на слух, правильно читати та вміти формулювати свою відповідь. І якщо в якийсь момент ви допустите незначну помилку, то в цьому немає нічого страшного.

Так чи варто змінювати роботу у 2021?

Це рішення належить тільки вам, тому вибір залишається тільки за вами. Але експерти дали кілька слушних порад, які допоможуть уникнути необдуманого рішення:

— зважте всі плюси та мінуси цього рішення;

— враховуйте індустрію: у високотехнологічних сферах кількість відкритих вакансій росте;

— конкуренція за деякими професіями може досягати 20 осіб на місце. А в інших сферах — навпаки, жорсткі скорочення бюджетів і робочих місць.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які фахівці незабаром будуть на вагу золота. Кожна людина повинна займатися саморозвитком і підвищувати свою кваліфікацію, адже ринок праці не стоїть на місці. Зараз роботодавці цінують співробітників, які володіють певним набором якостей. За даними Всесвітнього економічного форуму, щоб домогтися успіху в майбутньому, варто "прокачати" кілька своїх навичок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини