Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звіт ООН встановив, чию ракету Росія використала для удару по Харкову
commentss НОВИНИ Всі новини

Звіт ООН встановив, чию ракету Росія використала для удару по Харкову

Експерти з ООН з'ясували, що Росія застосувала для ракетного удару по Харкову зброю з Північної Кореї.

30 квітня 2024, 11:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія завдала ракетного удару по Харкову 2 січня 2024 року. Українські фахівці вказували, що Росія використала ракету з Північної Кореї. Тепер цю інформацію підтвердили в ООН у звіті на 32 сторінки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Звіт ООН встановив, чию ракету Росія використала для удару по Харкову

Північнокорейська балістична ракета Hwasong-11. Фото з відкритих джерел

Американська та українська розвідка неодноразово вказувала, що Північна Корея передає Росії зброю. У Москві та Пхеньяні цю інформацію заперечували, однак вказували, що обидві країни прагнуть поглибити військові відносини.

Спостерігачі ООН детально дослідили російські ракетні обстріли та дійшли висновку у своєму звіті, що "уламки ракети, яка впала в Харкові 2 січня 2024 року, походять від ракети КНДР серії Hwasong-11" і порушують ембарго на постачання зброї з Північної Кореї.

Зазначимо, що США у лютому на засіданні Ради Безпеки ООН звинуватили Росію у запусках щонайменше дев’яти балістичних ракет для удару по Україні, які отримані були від Північної Кореї. А Росія у березні цього року наклала вето на санкції ООН щодо Північної Кореї, зокрема, які стосуються ядерної програми та програми балістичних ракет. Санкції, які діяли 15 років щодо КНДР будуть зняті до кінця квітня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Джо Байден назвав трьох друзів Путіна, які допомагають Росії у війні. За його словами Китай дає Росії мікроелектроніку, Іран — дрони, а Північна Корея — балістичні ракети.

Також "Коментарі" писали про підготовку Північної Кореї та погрози завдати "смертельного удару" від лідера КНДР Кім Че Ина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

30 квітня 2024, 10:25

и толку от этого слюнявого ООН?Толку?констататоры хреновы..дело где7


Новини