Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Звірства польських найманців» та «українці в російській формі»: що насправді робиться на Курщині
commentss НОВИНИ Всі новини

«Звірства польських найманців» та «українці в російській формі»: що насправді робиться на Курщині

Окупанти продовжують вигадувати фейки для залякування росіян та виправдовування своїх злочинів

сьогодні, 14:59
Поділіться публікацією:

Ворожа пропаганда продовжує кампанію з дискредитації українських військових, які виконують бойові завдання в курській області. Поширюються нові фейки, до створення яких пропагандисти залучають, зокрема, цивільне населення регіону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації РНБО.

«Звірства польських найманців» та «українці в російській формі»: що насправді робиться на Курщині

Фото: колаж порталу "Коментарі"

ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

"Розповідь імама". російські медіа оприлюднили дещо абсурдну розповідь представника мусульманської громади. Він каже, що зустрів в одному з сіл курщини людей у російській військовій формі, які погрожували йому "прострелити коліна". Попри російську форму, імам переконаний, що ці люди були українськими військовими. 

"Польські найманці". Лякалки про "звірства польських найманців" є чи не найулюбленішим жанром фейків ru-пропагандистів про події в курській області. Операція триває вже третій місяць, однак жодного підтвердження існування цих "найманців" так і не було оприлюднено. Подібна брехня поширюється у рамках наративу про нібито участь країн НАТО у війні. 

"Розстріли цивільних". Протягом останніх днів вийшла велика кількість відео у форматі "свідчення очевидців", на яких люди розповідають про нібито випадки розстрілів цивільних жителів курщини українськими військовими. Герої таких сюжетів діляться історіями про розстріляні авто, стрільбу з автомата по натовпу та вбитих дітей. Але доказів, як завжди, жодних. 

"Натовська хімічна зброя". Шириться чергова заява про нібито використання українськими військовими хімічної зброї на курщині. Проте як "доказ" використовуються відео про знайдену у Донецькій області схованку з боєприпасами. 

"Загороджувальні загони". Намагаючись деморалізувати українських військових, ворог поширює фейки про розстріли бійців Сил оборони своїми під час спроб здатися в полон. Також пропагандисти заявляють про нібито існування в українських підрозділах "загороджувальних загонів". росіяни кажуть, що бачили подібні випадки під час зйомок розвідувальними дронами, та жодних відео на підтвердження своїх слів вони чомусь не публікують.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини