Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звідки ворог може наступати, щоб стримати контрнаступ ЗСУ: експерти назвали варіанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Звідки ворог може наступати, щоб стримати контрнаступ ЗСУ: експерти назвали варіанти

Білоруси, на відміну від росіян, не настільки позитивно сприймають ідею війни проти України

14 березня 2023, 08:35
Поділіться публікацією:

Останнім часом в інформаційному просторі досить багато анонсів про контрнаступ ЗСУ, що наближається. Обговорюються різні версії, робляться різні прогнози, але мало говориться про те, як діятиме противник при реалізації згубного для нього сценарію. Один із варіантів, як може діяти країна-агресор – це спробувати все-таки наступати з боку Білорусі. Загострення на півночі може знадобитися Кремлю для того, щоб стримати контратаку ЗСУ. Чи можливий такий сценарій і чи ризикне скористатися ним не лише Путін, а й Лукашенко? У цьому питанні видання "Коментарі" розбиралося разом із експертами.

Звідки ворог може наступати, щоб стримати контрнаступ ЗСУ: експерти назвали варіанти

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Лукашенко шукає зброю, яка давала б можливість посилити ракетні атаки по території України

Військовий експерт та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає цілком реалістичною атаку з території Росії біля наших північних кордонів та з Білорусі. Свою думку експерт озвучив в інтерв'ю ТСН.

Мусієнко зазначив, що така атака може бути як за участю білоруської армії, так і без неї. Росіяни можуть влаштувати диверсійні акти, можуть намагатися прориватися і можуть спробувати якісь наступальні дії з метою відволікання наших сил. На такі кроки противник може піти, щоб не дати прискоритися нашому контрнаступу та розтягнути українські сили.

"З цією метою, я думаю, що Лукашенко шукає зброю, яка давала б можливість посилити ракетні атаки по території України. Тому він і відвідує Іран і Китай. Росія так само на це розраховує", — прокоментував Мусієнко.

Білорусь як окупована територія має вигляд вдалого полігону для апробації певних кроків

Як буде ситуація через місяць – невідомо, але на сьогоднішній день точно можна сказати, що Росія не має достатньої кількості ресурсів для широкомасштабного наступу з території Білорусі. Про це під час інтерв'ю ТСН.ua наголосив військовий експерт Сергій Грабський.

Експерт підтвердив інформацію про те, що Москва готувала масштабну провокацію на кордоні з Білоруссю. Але саме завдяки тому, що українська розвідка першою про це дізналася та публічно заявила, Кремлю в останній момент довелося від таких планів відмовитись.

"Росія фізично не здатна на сьогоднішній день накопичити достатню кількість ресурсів для того, щоб загрожувати якимись дійсно широкомасштабними діями з території Білорусі", — зазначив експерт.

Він додав, закидаючи в інформаційний простір інформацію про можливий наступ з Білорусі, ворог підтримує "певний градус напруженості для того, щоб утримувати українські війська вздовж кордону, не даючи можливості бути переміщеними до зон більш активних бойових дій або бути залученими до якихось більш масштабних дій. українських сил оборони”. Крім того, це ще й підтримує певний градус серед росіян, провокуючи таким чином продовження війни проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що чекати від зустрічі Путіна з олігархами – чому вона знадобилася саме зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини