Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звідки може РФ вдатися наступу, - думка військового аналітика
commentss НОВИНИ Всі новини

Звідки може РФ вдатися наступу, - думка військового аналітика

Ситуація на півночі сьогодні виглядає спокійною

19 січня 2023, 19:43
Поділіться публікацією:

На території Білорусі поки що немає такої кількості військовослужбовців і техніки, з якою можна було б знову наступати на Північному напрямку. Однак ситуація може швидко змінитися. Таку думку озвучив 19 січня в телеефірі військовий аналітик Олексій Гетьман, пишуть "Коментарі".

Звідки може РФ вдатися наступу, - думка військового аналітика

Провокації можливі з боку Білорусі

“Там поки що немає такої кількості військовослужбовців і техніки, які змогли б суттєво вплинути на цю війну і змогли б зробити якусь атаку. Тому що з такою кількістю атакувати навряд чи вони наважаться. Тим паче там лісиста місцевість, болотиста, і важка техніка може пройти тільки досить вузькими стежками, скажімо так”, — зазначив аналітик.

Він також нагадав, що ті місця вже давно контролюються українськими військовими, вони заміновані. Там постійно ведеться бойове чергування.

“Але правильно говорив міністр оборони України Резніков, що ситуація може змінитися досить швидко. Вони можуть за кілька днів або тижнів зосередити досить серйозні угруповання. Тому тоді можна очікувати якогось нападу”, — зазначив Гетьман.

Він також нагадав, що в НАТО побоюються провокацій на кордонах країн-членів Альянсу. На думку Гетьмана, росіяни можуть піти на це для того, щоб подивитися, як країни НАТО виконуватимуть п’яту статтю свого статуту.

“Можливо, для цього Польща оголосила про створення першої піхотної дивізії. У ній буде близько 20 тис. людей, 800 одиниць техніки. Вони зміцнюють свій східний фланг. Очевидно, очікують якихось провокацій від Росії через територію Білорусі. Але очікувати з боку Білорусі на Україну на сьогодні якогось наступу по суші — навряд чи”, — поділився думкою експерт.

Як писали "Коментарі", командування ЗСУ черговість атак обиратиме з двох найголовніших напрямків. Дії Сил оборони України залежатимуть від погоди та наявності необхідних озброєнь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини