Зустрічі у форматі "Рамштайн" є надважливими не лише для України - Маляр

Допомога партнерів критично важлива. Світ починає розуміти, що зупинити Росію ми можемо тільки разом

Про це під час прямого ефіру телемарафону "Єдині новини" зазначила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, пишуть "Коментарі".

"Давайте будемо реалістами, Росія — це сильний ворог. З точки зору кількості бійців, озброєння окупанти нас переважають. В нас теж є свої переваги, інакше ми б стільки не протрималися. Це професійність наших військових, це мотивація, адже ми ведемо справедливу війну і захищаємо свою землю. У нас вибору немає, ми змушені оборонятися і це додає нам сили", - сказала Маляр.

Також додала, що крім цього, ЗСУ сприяє допомога від наших партнерів.

"Але давайте будемо відвертими — світ не був готовий до такої затяжної і такої інтенсивної у використанні зброї війни. Росія ж 30 років готувалася до цього, тож вийти на паритет по озброєнню досить складно. І в Бахмуті ми бачимо, як росіяни застосовують усі свої засоби для потужного наступу. Який ми стримуємо вже восьмий місяць", — підкреслила Ганна Маляр.

Заступниця Міністра оборони України наголосила, що допомога партнерів надзвичайно, навіть критично, важлива для нас. Світ починає розуміти, що зупинити Росію ми можемо тільки разом. І це потрібно зробити, адже Росія не зупиниться на кордонах України.

"Якщо ми, не дай Боже, не зупинимо їх тут, вони просто рушать далі. Тому такі заходи, як зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", є надзвичайно важливими не тільки для нас", — повідомила Ганна Маляр.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що не тільки Німеччина. Ще дві країни доставили системи ППО Patriot в Україну.

Як писали "Коментарі", у російських окупантів абсолютно немає панацеї до нового виду зброї, яким користується ЗСУ. Переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) Javelin (“Джавелін”) і переносний зенітно-ракетний комплекс (ПЗРК) Stinger (“Стінгер”), показали себе на фронті в боях проти російських окупантів із найкращих позицій.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що під час війни з тюрем Росії зникло 17 тисяч ув'язнених. Недорахувалися ув’язнених в 35 регіонах Російської Федерації.

Читайте також на сайті "Коментарі" – ЗСУ тепер має чим вражати балістичні ракети, - Резніков.