Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зустріч Гарріс і Зеленського: що пішло не так за тиждень до вторгнення Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Гарріс і Зеленського: що пішло не так за тиждень до вторгнення Росії

Володимир Зеленський закликав Камалу Гарріс ввести санкції проти Росії та надати зброю Україні, щоб російський диктатор Володимир Путін не почав повномасштабне вторнення.

1 серпня 2024, 09:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

За тиждень до початку повномасштабного вторгнення віцепрезидентка США Камала Гарріс зустрілась з президентом України Володимиром Зеленським на безпековій конференції у Мюнхені, щоб попередити його про неминучість нападу Росії. Під час розмови між Гарріс та Зеленським сталось непорозуміння. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Time.

Зустріч Гарріс і Зеленського: що пішло не так за тиждень до вторгнення Росії

Камала Гарріс та Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

У Білому домі розповіли, що Камала Гарріс провела зустріч з Володимиром Зеленським. Її ціллю було пояснити, як буде реагувати США на можливе вторгнення Росії, а також передати останні дані американської розвідки США та поінформувати українців для "підготовки, яка необхідна для досягнення успіху на полі бою".

Тодішній міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що повідомлення від Гарріс було не однозначним. За його словами, Гарріс сказала, що "атака була неминучою". Зеленський тоді відповів, що розуміє це і українська "розвідка також бачить цю інформацію".

Як наслідок Зеленський закликав запровадити попереджувальні санкції проти Росії, які змусять Путіна переоцінити можливість нападу. Крім того, президент наголосив, якщо атаки неможливо уникнути, то США повинні надати Україні якомога більше зброї, зокрема засоби ППО, винищувачі та важку артилерію.

"Гарріс відхилила обидві пропозиції, за словами українських чиновників, які були на зустрічі. Їм сказали, що США не можуть запровадити превентивні санкції проти Росії, оскільки покарання може настати лише після злочину", — йдеться у матеріалі Time.

Крім того, за словами Резнікова, американці тиснули на Зеленського, щоб той публічно оголосив про неминучість війни. Президент тоді запитав Гарріс, чи хоче вона, щоб він це визнав та додав: "Якщо я визнаю це тут, у цій розмові, ви запровадите санкції?". Однак відповіді на це питання Зеленський не отримав.

У Білому домі вважали, що передача зброї до України лише посилить бажання Путіна вчинити вторгнення, через посилення зв’язків між НАТО та Києвом.

Також Time вказує, що президент США Байден та інші високопоставлені чиновники відвідували України, однак цього не робила Камала Гарріс. Крім того, один з дипломатів зазначив, що на зустрічах Гарріс проявляла співчуття, "але я б назвав це формальним співчуттям, згідно з протоколом".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про ключові цитати Камали Гарріс про Україну.

Також "Коментарі" писали, що племінник Трампа підтримав Гарріс як кандидата в президенти США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини