Зупинилися чи просуваємося: у ЗСУ розповіли, що відбувається навколо Бахмута

Говорячи про ситуацію на Бахмутському напрямку, Сергій Череватий заявив, що ЗСУ "повільно, але вірно" набирають обертів.

ЗСУ "повільно, але правильно" просуваються навколо Бахмута Донецької області. Українські захисники набирають обертів щодня. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "CNN" зробив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Як розповів Сергій Череватий, у районі Бахмута українським військовим загалом вдавалося просуватися на сотні метрів на день та захоплювати кілометри території щотижня.

"Це тактика повільного, але неухильного просування. Ми розуміємо, що у нас можна порівняти сили та засоби, і іноді противник перевершує нас чисельністю", - зазначив Череватий.

Він додав, що ЗСУ використовують тактику охоплення, маневрів, засідок, а не прямих лобових атак.

"І так поступово просуваємося вперед", - пояснив спікер.

Зазначимо, в інтерв'ю українській службі "BBC" командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що для того, щоб повернути Бахмут під контроль України, вже створені всі умови, але з набагато меншими втратами, ніж це було у російських загарбників під час штурму. міста-фортеці. Генерал наголосив, що Бахмут – це не просто черговий населений пункт Донецької області, це місто, яке має стратегічне значення. Свої слова Олександр Сирський пояснив тим, що саме у цьому місті проходить зосередження головних напрямків та доріг. Через цей населений пункт проходять дороги з Дебальцевого, Сіверська, Горлівки, Костянтинівки та Слов'янська. Окупанти теж добре це знають.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи залишилися у росіян шанси змінити ситуацію в Бахмуті - що може статися найближчими днями. Експерти детально проаналізували ситуацію.