Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ звільнили село на Харківщині: в ГУР розповіли деталі операції
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ звільнили село на Харківщині: в ГУР розповіли деталі операції

Взято російських окупантів у полон, від яких отримано важливі розвідувальні дані.

18 жовтня 2024, 21:35
Поділіться публікацією:

 Українські військові звільнили населений пункт Кругляківка в Куп'янському районі Харківської області від російських окупантів. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

ЗСУ звільнили село на Харківщині: в ГУР розповіли деталі операції

ЗСУ звільнили Кругляківку на Харківщині(фото з відкритих джерел)

"Воїни підрозділу "Братство" у складі Спецпідрозділу Тимура ГУР МО України за підтримки 77-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ звільнили та зачистили від російських окупантів населений пункт Кругляківка Куп’янського району", — йдеться в офіційному повідомленні.

Операція з відновлення контролю над стратегічно важливим населеним пунктом, який має значення для оборони Куп'янська, тривала з 7 по 14 жовтня 2024 року.

У повідомленні ГУР також зазначено, що російські війська намагалися здійснити контратаку, проте ці спроби були відбиті, і українські розвідники продовжили витісняти противника. Завдяки рішучим і професійним діям спецпідрозділів ГУР, російські війська зазнали значних втрат — у ближніх боях було знищено більше одного взводу піхоти окупантів.

Окрім того, під час операції було взято в полон російських військових, що дало змогу отримати важливі розвідувальні дані. Як зазначається, ці полонені також стануть частиною обмінного фонду, що сприятиме поверненню українських захисників із полону.

"У результаті операції ворога вибито з населеного пункту, а шляхи пересування окупантів було заміновано", — підсумували в ГУР.

Джерело: Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ситуація на Харківщині критичнаТриває евакуація з громад Купʼянського напрямку на Харківщині. Сьогодні планується вивезти у безпечні місця ще 250 місцевих жителів. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини