Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ зупинили просування росіян на Донбасі: де ЗСУ зайняли вигідне положення
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ зупинили просування росіян на Донбасі: де ЗСУ зайняли вигідне положення

Ворог залишається у східних районах Торецьку і не просувається далі

28 жовтня 2024, 21:40
Поділіться публікацією:

 Збройним Силам України вдалося стабілізувати ситуацію в Торецьку, де вдалося зупинити просування російських окупаційних сил. Про це повідомила речниця оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова в ефірі національного телемарафону. Вона зазначила, що противник перебуває в східних районах міста, однак не просувається далі.

ЗСУ зупинили просування росіян на Донбасі: де ЗСУ зайняли вигідне положення

Бої за Торецьк (фото з відкритих джерел)

Бобовнікова також розповіла, що лише за один день у Торецьку російські війська здійснили шість атак, а поблизу Часового Яру відбулося дев'ять штурмів. Ворожі сили продовжують застосовувати тактику малих штурмових груп. Хоча кількість артилерійських обстрілів, а також ударів дронів і авіації не зменшується, особливо активною залишається авіація.

"За минулий тиждень на Краматорському напрямку ворог провів 12 безрезультатних атак. Вони застосовують тактику малих штурмових груп, як і раніше. Однак кількість обстрілів з артилерії, дронів і авіації не зменшилась. Особливо що стосується авіації. Також на напрямку діють диверсійно-розвідувальні групи — це може бути навіть одна особа, дві, три, які коригують цілі й намагаються шукати слабкі місця. Подібні групи швидко виявляються і знищуються", — розповіла речниця ОТУ.

На Сіверському напрямку російські сили намагалися прорвати оборону біля населеного пункту Виїмки, використовуючи хвилі малих штурмових груп, які підвозяться технікою до передових позицій. Однак такі атаки часто призводять до значних втрат для противника, оскільки українські сили займають вигідні позиції, що дозволяє ефективно реагувати на ворожі штурми та диверсійно-розвідувальні групи, які також діють на цьому напрямку.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки РФ накопичила ракет і куди планує завдати нищівного ударуРосія, ймовірно, накопичує до 150 ракет різних типів для можливого масованого удару по Україні,  заявив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини