Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ зробили новий прорив: у США назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ зробили новий прорив: у США назвали напрямок

Про "великі проблеми" для окупантів на цьому напрямі не можуть мовчати навіть гауляйтери

28 вересня 2023, 07:25 comments1192
Поділіться публікацією:

27 вересня українські війська вийшли на лінію окопів на захід від Вербового (16 км на південний схід від Оріхова) та здійснили прорив на цій ділянці російської оборони. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ зробили новий прорив: у США назвали напрямок

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, геолокаційні кадри, опубліковані 26 вересня, показують, як російський безпілотник завдає удару по українській піхоті в траншеї на захід від Вербового. Те, що росіяни застосували БПЛА, свідчить про те, що російські сили вибиті зі своїх окопів довжиною приблизно один кілометр на захід від Вербового.

Гауляйтер Запорізької області Володимир Рогов 26 вересня заявив, що щонайменше чотири українські роти зі значною кількістю бронетехніки увірвалися на позиції росіян на лінії Роботине-Вербове після масованого артилерійського обстрілу. 

Російський воєнкор, який гаряче підтримує командувача Повітряно-десантних військ РФ генерал-полковника Михайла Теплинського, критикуючи Міноборони РФ, відповів Рогову, що українські війська вже пройшли мінні поля та протитанкові зміцнення "зуби дракона" на лінії Роботино-Вербове і що українські сили рани зробили б такі атаки.

Аналітики зазначають, що ще один російський військовий 26 вересня заявив про інтенсивні взаємні обстріли, які роблять небезпечними наземні дії на цій осі. Інший окупант відповів на цю заяву, заявивши, що особисте джерело з російського 108-го полку ВДВ (7-а дивізія) повідомило про інтенсивний український обстріл у цьому районі. Він додав, що їхнє джерело надало незрозумілу інформацію про те, чи рухався цей полк до Вербового чи відходив з Вербового.

Російське військове командування в Москві відмінило плани передислокації російської 106-ї дивізії ВДВ в район Роботино для посилення підрозділів 7 та 76 дивізій

Як зазначає ISW, ситуація біля Вербового залишається незрозумілою, оскільки відомі російські військові блогери стали помітно меншими і не так докладно повідомляти про російську активність на цій лінії фронту також не повідомляють новини про російські невдачі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому сьогодні війну не можна припинити – на що робить акцент Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини