Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ захопили "сіру зону" на одній із ділянок фронту: в ISW розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ захопили "сіру зону" на одній із ділянок фронту: в ISW розкрили подробиці

Окупанти продовжили наступальні дії на лінії Авдіївка-Донецьк, але успіху не досягли

5 жовтня 2023, 09:20
Поділіться публікацією:

Українські війська продовжують посилювати тиск на окупантів у Донецькій області. Незначні операції Україна здійснила на лінії Авдіївка-Донецьк. У результаті українським захисникам вдалося встановити контроль над територією, яка тривалий час вважалася "сірою зоною" біля Невельського на захід від тимчасово окупованого Донецька. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ захопили "сіру зону" на одній із ділянок фронту: в ISW розкрили подробиці

Війна України. Фото: Телеграм-канал Муса Магомедов

Зазначається, що російські загарбники продовжили наступальні дії на лінії Авдіївка-Донецьк, але успіху не досягли.

Крім того, як йдеться у звіті, російські війська завдали наземних ударів на рубежі Куп'янськ-Сватово-Кременна та незначно просунулися. На кадрах з геолокацією видно, що окупанти трохи просунулися на схід від Макіївки за 22 км на північний захід від Кремінної.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про те, що російський диктатор Володимир Путін тепер робить ставку у війні на виснаження України, а також на те, що ключові країни-партнери Києва втомляться від війни та перестануть надавати українцям необхідну допомогу, кажуть уже не лише у нашій країні, а й за кордоном. Причому британський політолог Марк Галеотті взагалі заявляє, що Путін хоче "вічної" війни з Україною, сподіваючись таким чином продовжити контролювати росіян, посилювати репресії. І навряд чи випадково на цьому тлі з'являються повідомлення, що вже у листопаді Путін, який править РФ понад 20 років, оголосить про рішення балотуватися на новий президентський термін (під вибори у березні 2024 року). Що можна зараз сказати про становище Путіна? Чи ризикне він балотуватися знову? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини