Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ йдуть вперед на Запоріжжі та вже зім'яли "лінію Суровікіна"
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ йдуть вперед на Запоріжжі та вже зім'яли "лінію Суровікіна"

ЗСУ все ближче просуваються до Токмаку

30 серпня 2023, 21:25
Поділіться публікацією:

Після  того, як було звільнено населений пункт Роботине в Запорізькому регіоні, військові Сил оборони йдуть  в  напрямку  окупованого Токмака, каже  очільник міської військової адміністрації Токмака Олександр Чуб.

 ЗСУ йдуть вперед на Запоріжжі та вже зім'яли "лінію Суровікіна"

ЗСУ просуваються на Запоріжжі (фото з відкритих джерел)

Як розповів він журналістам  проекту "Новини Приазов'я", Збройні сили України все ближче наближаються до цього міста .

"Це було 20, 19 км, зараз ми не знаємо, але точно все ближче до Токмаку. І маємо зв'язок з Новопокропівкою, Новим Запоріжжям, Солодкою Балкою, там дійсно за ці населені пункти йдуть бої", – каже посадовець.

Як він продовжив, вже підтверджуються   дані  про те, що на окраїнах  неподалік Токмака є "прильоти".

"Чули, що більше 4-х годин два дні тому детонував їх бойовий комплект, це на півночі Токмака. Ситуація напружена, люди з навколишніх сіл, з півночі залишають свої будинки, більше заселяються в Токмак або далі на південь", – сповістив Чуб.

За словами військово-політичного оглядача групи "Інформаційний опір" Олександра Коваленка,  військовослужбовці РФ на території  Запорізького напрямку  зосереджують   багато своїх  військ

Коваленко пояснює, які відмінності має друга оборонна  лінія російських окупантів в Запорізькій області.

"Якщо в першій лінії оборони в смузі забезпечення в нас була проблема з мінами, в першу чергу, то в другій лінії оборони в нас буде проблема саме з технікою. Але це, знову ж таки, відповідно, змушує використовувати зовсім інші тактичні елементи, які будуть відрізнятися від того, що ми бачили по першій лінії. Тобто, значно менше мінних полів, значно менше саме мінування територій. З іншого боку, на відміну від смуги забезпечення, в другій лінії оборони велика кількість механізованих засобів – це бронетехніка, танки, артилерія", – розповів  експерт.

Зокрема, зараз  військовослужбовці з РФ змушені відвести свої артилерійські підрозділи  майже  до третьої оборонної  лінії оборони, аби вона не зазнала знищення від військових  української контрбатарейної боротьби.

За інформацією оглядача німецького видання Bild Юліана Рьопке,  українські військові  прорвали головну  оборону РФ, так звану  "лінію Суровікіна" і наближаються до  населеного пункту  Вербове.

"Тобто "зуби дракона" стримували українських солдатів близько доби", — написав  він у соціальних мережах.

 ЗСУ йдуть вперед на Запоріжжі та вже зім'яли ”лінію Суровікіна” - фото 2


"Українська армія також просунулася на 2 км південніше, а її вістря зараз знаходиться в 2 км на схід від Новопрокопівки", — уточнює Юліан  Рьопке.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський назвав головну мету біля Бахмута



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини