Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ йдуть вперед і перекидають підкріплення: в ISW назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ йдуть вперед і перекидають підкріплення: в ISW назвали напрямок

За інформацією ISW, українські війська просунулися на лівому березі Херсонщини та перекидають підкріплення

30 листопада 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

29 листопада українські захисники продовжили наземні атаки на лівому березі Херсонської області та просунулися вперед. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЗСУ йдуть вперед і перекидають підкріплення: в ISW назвали напрямок

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У звіті йдеться, що російські окупанти стверджували, що українські сили просунулися на південний захід від Кринок (30 км на північний схід від міста Херсона та 2 км від річки Дніпро) і закріпилися в сусідньому лісовому масиві.

Російські військові блогери стверджували, що під Кринками тривають бої, по цьому району завдають потужних ударів російська авіація та артилерія.

Генштаб України повідомив, що українські війська тримають позиції на східному березі Дніпра.

Російські військові блогери також розповсюдили інформацію, що українські війська продовжують перекидати нові штурмові групи на лівий берег і що під Кринками діють від 300 до 400 українських бійців.

Постійні заяви Росії про прибуття українських підкріплень на східний берег річки Дніпро свідчать про те, що російські війська намагаються перешкодити спробам України постачати та зміцнити свої позиції на східному березі Херсонської області.

Окрім цього, військові аналітики заявили про очевидну нездатність Росії створити згуртовану командну структуру серед сил, що обороняються на східному (лівому) березі Херсонської області. Там продовжує погіршуватися моральний дух та бойові можливості Росії.

Генштаб України 29 листопада повідомив, що підрозділи 810-ї окремої морської піхотної бригади (ЧФ), які діють поблизу Кринок (30 км на північний схід від Херсона та 2 км від р. Дніпро), відмовляються вести штурм українських позицій через відсутність зброї, координації артилерії, розвідки та інформації про розташування російських мінних полів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ у 2024 році витратить на армію майже третину бюджету: про що це говорить і до чого може спричинити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини