ЗСУ вирівняли фронт: де вдалося просунутися українським захисникам

ЗСУ просунулися на таврійському напрямку до 1 км

Українська армія не так стрімко, як хотілося б, але продовжує відкидати окупантів із раніше зайнятих позицій. Так українські військові просунулися до 1 км на таврійському напрямку. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на заяву спікера об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського спрямування капітана Валерія Шершеня під час загальнонаціонального телемарафону.

Валерій Шершень розповів, що Сили оборони Таврійського напряму продовжують спектр наступальних операцій на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

"Маємо просування у бік противника до 1 км. Йдеться про заходи тактичного рівня, так зване вирівнювання фронту", - зазначив спікер.

Минулої доби російські окупаційні війська 29 разів атакували наші позиції на Таврійському напрямку в цілому. Крім того, здійснили 574 обстріли, застосовуючи танки, РСЗВ та артилерію.

"Часто і активно ворог атакував на сході. На Донеччині, в районі Авдіївки та Мар'їнки, отримавши гідну відсіч, відступив. Найголовніше - з нашого боку втрат позицій не допущено", - констатував Шершень.

Тим часом, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що нинішній уповільнений контрнаступ Сил оборони може мати на меті виснаження сил ворога та підготовку подальших наступальних дій. Тобто такий неспішний поступ українських військ – не свідчення проблем, а, навпаки, продумана тактика Генштабу ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - головні нюанси наступальної операції – чому очікування українців виявилися завищеними. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.