Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ відновили позиції навколо Бахмута, але є небезпека у самому місті: подробиці від ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ відновили позиції навколо Бахмута, але є небезпека у самому місті: подробиці від ISW

Російські окупанти мають деякі успіхи у самому Бахмуті

1 квітня 2023, 09:27
Поділіться публікацією:

Українські захисники зуміли відновити свої позиції навколо Бахмута Донецької області. Втім, російських загарбників не так просто вибити із самого міста, куди вони зайшли раніше. Тут вони мають невеликий поступ. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ відновили позиції навколо Бахмута, але є небезпека у самому місті: подробиці від ISW

Бахмут. Фото: libkos

Американські аналітики відзначають, що росіяни продовжили штурм Бахмута і провели безуспішні наступальні дії на північний захід від міста в районі Оріхово-Васильівки.

"Українські війська відновили позиції навколо Бахмута, і українські чиновники продовжують наголошувати на важливості продовження оборони України в цьому районі 31 березня", — зазначають експерти.

Як свідчать геолокаційні дані, українські воїни контратакували на південний захід від Бахмута та відновили втрачені позиції на південь від Івановського, розташованого приблизно за 7 км на південний захід від міста.

Тим часом ISW нагадує, що в Міноборони України називають штурми Бахмута "найдорожчою операцією". За словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, "час, озброєння, техніка та величезні втрати, витрачені противником на захоплення Бахмута, не виправдовує себе з погляду військової доцільності".

Крім того, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський вчора заявив, що окупаційні підрозділи на окремих ділянках Бахмута помітно нервують, у них все менше часу та людських ресурсів.

Незважаючи на вдалі контратаки українських сил, окупанти досягли певних результатів у самому Бахмуті. Геолокаційні дані свідчать, що прапор "Вагнера" з'явився на будівлі в центрі Бахмута. Вона розташована за кілька кварталів від будівлі міської адміністрації. Підрозділи ЧВК продовжували атакувати північний та південний Бахмут, а також безуспішно намагалися наступати на захід у напрямку Хромового.

Водночас один російський воєнкор визнав, що бойовикам "Вагнера" не вдається досягти значного прогресу в Бахмуті, а всі атаки у місті та навколо нього безуспішні. Ватажок "Вагнера" Євген Пригожин підтвердив, що ознак відходу сил ЗСУ з Бахмута немає. Він закликав регулярні російські сили навколо міста продовжувати утримувати фланги та підтримувати операції там.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін запропонував створити коаліцію проти Заходу: у ISW розповіли, чим відповів Сі Цзіньпін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини