Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ відкрили нову сторінку в історії воєн: скільки у росіян залишилося літаків Су-34
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ відкрили нову сторінку в історії воєн: скільки у росіян залишилося літаків Су-34

За весь час росіяни виготовили близько 150-160 таких літаків

10 серпня 2024, 07:07 comments1920
Поділіться публікацією:

Українські захисники продовжують зменшувати авіапарк противника. Причому особливе "полювання" йде на літаки Су-34 та вертольоти. Скільки у росіян залишилося літаків Су-34? Про що говорить нова тактика наших воїнів, які почали збивати ворожі вертольоти дронами? Видання "Коментарі" проаналізувало думки експертів, щоб розібратися у ситуації.

ЗСУ відкрили нову сторінку в історії воєн: скільки у росіян залишилося літаків Су-34

Літак Су-34. Фото: з відкритих джерел

Важливим також є ураження Силами оборони російських складів з боєприпасами

Авіаційний експерт Костянтин Криволап в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що в України є три стратегічні компоненти на території РФ, по яких Сили оборони регулярно завдають ударів.

"Це нафтогазовий комплекс, засоби ППО та аеродроми. І ми постійно це вражаємо. З 20 липня ми перейшли до серійних атак російських аеродромів. Почалося з Міллерово, потім Морозовськ раз і другий, Курськ, Бєлгород. Одночасно було завдано ударів по трьох аеродромах стратегічної авіації – Оленья, Енгельс-2, Дягілєво. Головна тут не сама процедура ураження, а виснаження всієї системи – з точки зору логістики, пілотів, технічного персоналу, всієї метушні", – пояснює Криволап. 

Він також відзначив, що важливим також є ураження Силами оборони російських складів з боєприпасами та обслуговуючих локацій на аеродромах.

"Якщо дивитися, куди діватися цим російським літакам Су-34, а це саме ті бомбардувальники, якими бомблять нашу лінію боєзіткнення, наші міста. Основна задача – відігнати їх подалі від наших кордонів. А далі їм діватися особливо немає куди", – додав Криволап.

Він також розповів, яка кількість Су-34 є на озброєнні в Росії. Загальна кількість – за весь час було вироблено близько 150-160 одиниць літаків. Понад 30 – підтверджено ураження цих літаків.

"На мою думку, зараз у росіян залишилося близько 80 цих літаків. Інші пошкоджені, в ремонтах тощо. Це дуже серйозне ураження", — зазначив експерт.

Унікальні кадри збиття вертольотів FPV-дронами СБУ вже облетіли світ

Політолог Олексій Голобуцький у своєму блозі зазначив, що збитття двох російських вертольотів FPV-дронами на Курщині – це нова сторінка в історії війни.

Експерт зазначає, що збиття вертольотів відбулося завдяки технологічними інноваціям, які застосувала СБУ.

"Мова йде про  високий рівень військового менеджменту. Для знищення російської техніки Служба використовує повітряні та морські дрони, які є власними розробками. Десятки проведених спецоперацій мають значний вплив на хід війни. Однак найголовніше в успіху спецоперацій – професіонали. Люди – ось найцінніший ресурс цієї війни, і бачу, що у відомстві Малюка це добре розуміють", — підкреслює Голобуцький.

Окремо експерт зупиняється на вартості підбитої техніки. За словами аналітика, вартість збитого російського вертольоту – більше 18 млн доларів. Це в тисячі разів більше вартості дрону, який його збив. 

"А я нагадаю, що бійцями Служби вже знищено більше тисячі танків, а також БТРи, артилерійські системи, радіолокаційні установки тощо. Загалом, техніка ворога, яку підбили підрозділи Служби, коштує мільярди доларів", – прокоментував експерт.

За його словами, унікальні кадри збиття вертольотів FPV-дронами СБУ вже облетіли світ. А нам залишається слідкувати за подіями на Курщині та чекати нових успішних випадків демілітаризації ворога на його території.

Читайте також на порталі "Коментарі" - наліт на Тендрівську косу та операції в Курській області: чому це важливо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини