Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ відійшли з селища, яке звільнили в ході літнього контрнаступу у 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ відійшли з селища, яке звільнили в ході літнього контрнаступу у 2023 році

Сили оборони відійшли з Урожайного на Донеччині

18 липня 2024, 12:45
Поділіться публікацією:

Українські захисники відійшли з Урожайного Донецької області. Російські загарбники розбили селище майже вщент, зруйновані і позиції українських військових. Аби зберегти особовий склад, командування ухвалило рішення про відхід. Як інформує портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ Назар Волошин.

ЗСУ відійшли з селища, яке звільнили в ході літнього контрнаступу у 2023 році

ЗСУ відійшли з Урожайного. Фото: із відкритих джерел

"Сили оборони через те, що ворог зруйнував в Урожайному майже все, відійшли на інші позиції. Було ухвалено рішення. Для збереження життя і здоров'я наших військовослужбовців, які тримали там оборону", — повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання.

Рішення про відхід з Урожайного ухвалили, оскільки позиції Сил оборони, як і сам населений пункт, були зруйновані постійними, комбінованими і тривалими обстрілами російських військ, пояснив Волошин.

"Сам населений пункт також практично повністю знищений ворожими обстрілами. Позиції українських захисників були зруйновані, і тримати там особовий склад було загрозою для життя наших військових", — сказав речник "ОСУВ" Хортиця.

За словами Волошина, армія РФ не рахується із втратами, руйнуючи українські міста та селища.

Військовий зауважив, що для досягнення успіхів і якихось перемог у зруйнованих населених пунктах і селищах противник щодня несе чималі втрати. Вони тільки не одну сотню вбитими становлять, а результат — зруйнований населений пункт і навколо нього купа трупів російських солдатів, які вже не повернуться до своїх рідних додому.

Він підкреслив, що не можна сказати, що ситуація стає все більш загрозливою і може призвести до обвалу фронту, українські військові контролюють ситуацію на тому напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в мережі продовжують обговорювати інформацію про відхід ЗСУ із села Кринки, що в Херсонській області. Хоча офіційної інформації не поступало. Для багатьох в Україні саме утримання Кринок було зразком української стійкості та відваги. Чому так сталося після стільком місяців кривавих боїв? Яка необхідність такого кроку та як це вплине на окупантів? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питання, проаналізувавши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини