ЗСУ успішно просунулися на півдні: що відомо

Незабаром стане відомо про нові звільнені від російських окупантів населені пункти

Поки що вся увага прикута до успішних наступальних дій української армії в Харківській області Україна продовжує відновлювати контроль над раніше окупованими територіями Херсонщини. ЗСУ у різних напрямках на півдні просунулися на відстань від двох до кількох десятків кілометрів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла голова об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Є просування наших військ лінією південного фронту різними ділянками від двох до декількох десятків кілометрів. Незабаром ми обов'язково повідомимо про ті населені пункти, які з радістю зустрічають наших бійців", – поінформувала речник прес-центру.

Наталія Гуменюк зазначила, що є успіхи у ЗСУ щодо знищення живої сили та техніки противника. Лише за 9 вересня воїни на півдні знищили понад 70 окупантів, 9 танків та 2 гаубиці, з яких російські загарбники систематично відкривали вогонь Нікопольським районом.

Читайте також на порталі "Коментарі" - реверанс Ердогана у бік Путіна – чи є небезпека для українсько-турецьких стосунків.

Також видання "Коментарі" повідомляло – фактично пройшла перша декада вересня. Які висновки можна зробити про воєнну ситуацію? Як вона може в найближчому майбутньому розвиватися далі? Чи є шанс ЗСУ нарешті почати виганяти ворога з української землі? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.