Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ розпочали контрнаступальні операції: ISW розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ розпочали контрнаступальні операції: ISW розкрив деталі

Аналітики ISW вважають, що контрнаступ ЗСУ може складатися з багатьох операцій

9 червня 2023, 07:40 comments1021
Поділіться публікацією:

Військові ЗСУ провели контрнаступальні операції з різним успіхом щонайменше на трьох дільницях фронту в рамках ширших дій, що розгорталися з 4 червня. Україна, швидше за все, задіяла лише частину великого резерву сил. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

ЗСУ розпочали контрнаступальні операції: ISW розкрив деталі

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Аналітики відзначають, що українські офіційні особи повідомили, що ЗСУ перейшли від оборонних до наступальних дій на Бахмутському напрямку і просунулися від 200 м до майже 2 км на флангах міста. Сили оборони України з 4 червня досягли тактичних успіхів у ході обмежених локальних контратак у західній частині Донецької області поблизу адмінкордону із Запорізькою областю.

Військові ЗСУ додатково провели атаку в західній частині Запорізької області в ніч з 7 на 8 червня, при цьому експерти зазначають, що, ймовірно, вони не досягли успіхів у рамках цієї атаки на момент публікації звіту.

Українські військові в ніч проти 8 червня провели обмежену, але "все ж таки значну атаку" в західній частині Запорізької області. Російські окупанти, мабуть, захищалися від цієї атаки "доктринально обґрунтованим чином" і, як повідомляється, станом на 8 червня повернули свої вихідні позиції, йдеться у матеріалі.

Російські джерела почали повідомляти пізно ввечері 7 червня, що частини українських бригад, нещодавно оснащених західним спорядженням, почали наступ на південний захід від Оріхова на заході Запорізької області.

Декілька російських "воєнкорів" стверджували, що ЗСУ атакували вздовж лінії Мала Токмачка — Пологи з метою прорвати лінію російської оборони між Роботиним і Вербовим (обидва приблизно за 15 км на південний схід від Оріхова).

Російські джерела визнали, що ЗСУ прорвали першу смугу оборони на цій ділянці, що утримується частинами російських 291-го та 70-го мотострілецьких полків (42-а мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія, ПдВО), а також 22-й та 45-й й окремою гвардійською бригадою спеціального призначення (ГРУ), але повідомили, що цим силам РФ вдалося контратакувати та зрештою відкинути підрозділи ЗСУ на вихідні позиції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наступ на Бахмутському напрямі: Володимир Зеленський зробив заяву, що обнадійює.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини