ЗСУ пройшли мінні поля і зуби дракона: куди дійшли в Курській області

Сили оборони зайшли на нові території в Курській області

Сили оборони України досягли просування на російській території, повідомив в ефірі телеканалу "Еспресо" військовий експерт Дмитро Снєгирьов

За його словами, з'явилася загроза оперативного оточення російського угруповання біля населеного пункту Крем'яне. Під час російського контрнаступу на позиції ЗСУ в Курській області Генштаб України ухвалив рішення атакувати тилові позиції противника. Силам оборони вдалося прорвати інженерні загородження ворога, зокрема мінні поля та "зуби дракона", і просунутися вглиб російської території, заявив військовий експерт.

При цьому Снєгирьов підкреслив, що українські сили стабільно просуваються в Курській області.

За його інформацією, на даний момент під контролем ЗСУ знаходиться населений пункт Ведмеже, з виходом до залізничної станції Глушкове. Також, говорить він, зафіксоване просування в районах Веселого та Нового Шляху, що вказує на розширення зони присутності українських сил на російській території.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ЗМІ неодноразово з’являлася інформація, що кремлівський диктатор Володимир Путін наказав російським військам витіснити ЗСУ з території Курської області до 1 жовтня 2024 року, втім, експерти радять сподіватися, що противник завжди ігнорує військову доцільність заради виконання наказів до певних дат. Аналітики переконані, що формування російського угруповання в Курській області ще не завершене, а вирішальні бої попереду.

Окрім того, "Коментарі" розповідали, що Силам оборони радять зняти прапор у Суджі та самим на камери вийти з Курської області непереможними.