Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ прорвали найскладнішу російську оборону: український генерал розповів подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ прорвали найскладнішу російську оборону: український генерал розповів подробиці

На будівництво оборони окупанти витратили 60% свого часу

4 вересня 2023, 22:10
Поділіться публікацією:

Військові Збройних сил України вже  прорвали першу російську оборонну лінію й  після цього будуть  ще  прискорене просуватись. На цей час українські захисники  чинять тиск на другу оборонну лінію загарбників.

ЗСУ прорвали найскладнішу російську оборону: український генерал розповів подробиці

ЗСУ прорвали найскладнішу російську оборону (фото з відкритих джерел)

Про це повідомив командувач Української Таврійської групи військ, бригадний генерал Олександр Тарнавський, відповідаючи на запитання The Guardian

"Українські війська підійшли до чергової серії підготовлених російських оборонних позицій на окремих ділянках у районі Роботиного на заході Запорізької області, хоча багато російських джерел стверджують, що ці позиції є першим, а не другим шаром оборони", — написано у звіті.

Зокрема, український командувач  зазначає, що на зведення  оборонної лінії  загарбники витрачали 60%   часу. Прорвані ряди оборонних позицій складались  з систем пов’язаних між собою  ворожих окопів та укриттів, які захищали  протитанкові рови та щільні мінні поля.

Тарнавський наголосив на важливості   зусиль ЗСУ на південних рубежах  країни та припускає, що  наступ українських сил в цій частині західного Запорізького регіону —  оперативний пріоритет.

За словами представникам Таврійського угруповання військ України Олександра Штупуна, наступні замінування  неподалік другої  російської  оборонної лінії  не є такими  щільними.  

Тепер військові ЗСУ   матимуть  кращу  позицію для вільних  маневрів в  тилу подоланого оборонного шару загарбників. Командувач стверджує, що  українські війська  прорвали дуже складну лінію оборони загарбників. Зараз  у них є найкраща позиція для вільного маневру в ворожому  тилу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали по те, що Путін зробив нову заяву про контрнаступ ЗСУПутін під час зустрічі з Ердоганом вирішив розповісти нову казку  про контрнаступ ЗСУ. Він назвав контрнаступ ЗСУ "провалом". Також його байку підтримав Шойгу, додавши, що останні 10 днів українська армія "здійснює запеклі атаки". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини