Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ продовжують втрачати позиції в Курській області: карта ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ продовжують втрачати позиції в Курській області: карта ISW

В ISW показали, що удже відвоювали росіяни

сьогодні, 07:45
Поділіться публікацією:

Геолокаційні кадри останніх днів говорять про те, що російські війська продовжують просуватися в Курській області РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ продовжують втрачати позиції в Курській області: карта ISW

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Згідно з геолокаційними кадрами від 18 жовтня, війська РФ (імовірно підрозділи російської 155-ї морської піхоти) просунулися в полях на захід від Малої Локні (на північ від Суджі). Це сталося під час механізованої атаки чисельністю приблизно у взвод.

Так звані воєнкори Росії стверджують, що війська РФ сформували тактичні півоточення військ ЗСУ в районі Любимівки та Толстого Лугу (обидва на південний схід від Коренево). Також за їх твердженнями, українські війська відходять від Зеленого Шляху (одразу на схід від Любимівки) та Плехово (на південь від Суджі). Крім того, росіяни, як стверджується, можливо захопили Плехово.

Водночас, блогери РФ кажуть, що російські війська просунулися ще й: на південний схід від Коренево в районі Зеленого Шляху та Дар'їно;

на схід Коренево біля Крем'яного та в Ольгівці; на північний схід від Суджі в Черкаському Порічному, Михайлівці та Мартинівці; на північ від Суджі біля Малої Локні; на схід від Суджі біля Агронома; на південний схід від Суджі біля Плехово і Фанасіївки.

Проте, як пишуть аналітики ISW, вони не зафіксували візуального підтвердження цих російських заяв.

За їхньою інформацією, 18 жовтня бої тривали в Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області біля Нового Шляху (на південний захід від Глушкова), але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лавров озвучив нові фантазії Кремля після закінчення війни та старту переговорів.

ЗСУ продовжують втрачати позиції в Курській області: карта ISW - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини