Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ пояснили, чому не слід публікувати фото збитих ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ пояснили, чому не слід публікувати фото збитих ракет

Речник Повітряних сил назвав дві важливі причини, чому публікація фотографій зі збитими ракетами може зашкодити безпеці України.

30 травня 2023, 14:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат пояснив, чому публікація фотографій зі збитими ракетами становить небезпеку для громадян України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо Свобода".

ЗСУ пояснили, чому не слід публікувати фото збитих ракет

Частина ракети. Фото УНІАН

Юрій Ігнат стверджує, що опубліковані фотографії з уламками ракет, які потрапляють в мережу можуть належати українським системам ППО. Таким чином росіяни можуть вирахувати місцезнаходження оборонних систем.

"Якщо ці уламки належать нашим ракетам, якщо це тим паче західне озброєння – той самий Patriot, чи ракета NASAMS, то ворог розуміє, яким видом озброєння ми відпрацювали в тому чи іншому місці", — стверджує Ігнат.

Іншою причиною, чому не потрібно викладати в мережу фото зі збитими ракетами є те, що російські пропагандисти можуть використати це для своєї пропаганди проти України.

"Вони це знімають, викладають у себе в Росії та показують, як "українські націоналісти" зенітними ракетами західного зразка "вдарили" по своїх же будинках та мешканцях, використовуючи це в рамках своєї пропаганди", – пояснює Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил вказує, якщо вже і викладати фото з наслідками російських ударів, то слід заблюрити фото.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Керівник ГУР МО України Кирило Буданов відреагував на російські масові ракетні обстріли та анонсував відповідь на такі злочинні дії РФ. Наступного дня Москву атакували невідомі безпілотники.

Також "Коментарі" писали про реакцію засновника ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина на атаку дронів по Москві. Російський бізнесмен різко розкритикував Міноборони РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Украинец

30 травня 2023, 13:58

я же давно говорил не выкладывай ничего и не говорите какие можете сбить ракеты ! все в тайне ! и какие типы оружие !


Новини