Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ повернуть весь Донбас і Крим уже за рік: генерал назвав умову
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ повернуть весь Донбас і Крим уже за рік: генерал назвав умову

За його словами, все залежатиме від того, наскільки ефективно українські війська зможуть організувати стратегічну оборону та проводити стратегічні наступальні операції.

8 липня 2022, 15:12 comments1611
Поділіться публікацією:

Українські захисники мають усі перспективи почати повертати свої землі найближчими місяцями на стратегічних напрямках: спочатку на півдні, а потім і на сході: деокупувати Херсонську, Запорізьку, Харківську, а згодом Луганську та Донецьку області. Таку думку висловив голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 років), генерал армії України Микола Маломуж в інтерв'ю Главреду.

ЗСУ повернуть весь Донбас і Крим уже за рік: генерал назвав умову

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Генерал вважає, що головний фактор, який впливатиме на можливість ЗСУ відвоювати свої території, залежатиме від того, як Україна оборонятиметься і як стратегічно наступатиме. Вже зараз Україна має можливість, завдяки західному озброєнню, знецінювати всі сили Росії, множити на нуль "Смерчі", "Гради", які росіяни активно застосовують, обстрілюючи українські війська та мирні міста. Якщо західного озброєння буде в рази більшим, то вже в серпні ми зможемо звільнити південь України та частково схід.

Микола Маломуж додав, якщо окрім надходження озброєння ще й проходитиме навчання наших військових, то ми технологічним можемо перевершити Росію на полі бою.

Щодо перспективи вийти на кордони 1991 року, повністю повернувши контроль України над усім Донбасом та Кримом, то генерал вважає, що вже у серпні-жовтні українська армія може розпочати атаки у цьому напрямку. Все залежатиме від того, чи зможемо ми відтіснити російське військо у частині Донецької та Луганської областей до кордонів, які були до 24 лютого. І тут, знову-таки, багато залежить від наших західних партнерів – чи дадуть вони свою згоду на таку операцію.

Читайте також на порталі "Коментарі" – війна до останнього українця: про що говорить заява Путіна – як сприймати натяк про переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://glavred.info/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини