Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ полюють на російську зброю, що здатна бити ядерними боєприпасами
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ полюють на російську зброю, що здатна бити ядерними боєприпасами

ЗСУ знищують носії тактичних ядерних зарядів окупантів

22 червня 2023, 20:50
Поділіться публікацією:

Недавні слова   лідера  США Джозефа Байдена про те, що РФ реально може застосувати тактичну ядерну зброю,  Збройні сили України сприйняли, як керівництво до дій. Як наслідок, тільки за останні дні вояки  української  армії знищили  дві одиниці техніки, що може завдати ударів тактичною ядерною зброєю (ТЯО), пише "Телеграф"

ЗСУ полюють на російську зброю, що здатна бити ядерними боєприпасами

Російський міномет "Тюльпан" (фото з відкритих джерел)

Зокрема, це самохідний міномет "Тюльпан", що має підвищену потужність — калібру 240 мм. На Telegram-каналі "СтратКом ЗСУ" показали  відео знищення такої техніки минулого понеділка, 19 червня.

Про друге  знищення  сучасної російської установки, вчора, 21 червня, у власному Telegram-канал  написав командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Точний удар завдали оборонці РСЗВ HIMARS, які знищили другий російський "Тюльпан" і ще 8  загарбників.

Наведені  випадки враження "Тюльпанів" — далеко не останні, вони зафіксовані і раніше.Тому всього кількість знищених  російських потужних мінометів  вже добігає до 20 одиниць.  

Міна до такої ТЯО  важить від 130 до 230 кг, але можливість ураження  вогнем до 18 км робить  цю систему не найкращою в сучасному бою, адже дальність  артилерійського удару 155 мм гаубиць НАТО, що тепер мають  ЗСУ, щонайменше 35 км.

 Якщо кремлівський диктатор Володимир Путін ухвалить рішення про застосування ТЯО — саме такі "Тюльпани" будуть тою зброєю, що слугуватиме, як  засіб  доставлення тактичних ядерних зарядів. З цієї причини згадана установка попала під влучні удари українців і знищується частіше, як було  раніше.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому знову розкручується тема ядерки. Професор кафедри політичних наук у КНУ ім. Шевченко, політолог Ганна Малкіна наголошує, що розмови про застосування Росією ядерної зброї, справді, знову увійшли до порядку денного. Причому заяви політичних гравців мають суперечливий характер, при цьому, маючи під собою підстави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини