ЗСУ показали дорогу смерті в Курській області: чому про це точно не розкажуть у РФ

Дорога усіяна знищеною технікою РФ

Українські десантники показали так звану "дорогу смерті" у Курській області. Дорога усіяна знищеною російською технікою. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Відео знято бійцями 82-ї окремої десантно-штурмової Буковинської бригади ДШВ.

Це дорога між населеними пунктами Снагость – Зелений Шлях. Її довжина становить 14 кілометрів. Росіяни називають шлях "дорогої смерті", оскільки саме там українські захисники знищили десятки одиниць техніки РФ.

"Це шлях встелений знищеною ворожою технікою, вигорілий слід, який залишив ворог, зазнаючи поразки. Десантники та інші підрозділи Збройних Сил України методично нищили військову техніку супротивника, залишаючи від неї лише згарища й уламки", - йдеться в повідомленні.

Найбільші втрати техніки зазнала сумнозвісна російська 155 бригада морської піхоти.

На "дорозі смерті" росіяни втратили техніку на мільйони доларів. Серед знищеної техніки – танки, зокрема Т-72, БМД-1 (бойова машина десанту), БМ-3, БМД-4, БМП-2 (бойова машина піхоти), бойова машина "Ахмат", БТР-82А (бронетранспортер) , бойова машина "Тигр", МТ-ЛБ (мотолига).

Читайте також на порталі "Коментарі" – українські бійці знову просунулися у Курській області. Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗСУ знову втратили території у Курській області: куди вже зайшли росіяни.