Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ почали відчувати «снарядний голод»: яке рішення до цього призвело
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ почали відчувати «снарядний голод»: яке рішення до цього призвело

За інформацією FT, багато сил і коштів ЗСУ почали витрачати на Курщину

20 серпня 2024, 14:54
Поділіться публікацією:

Після початку військової операції в Курській області РФ Збройні сили, які стримують російські війська на Донеччині, повернулися до нормування снарядів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Financial Times".

ЗСУ почали відчувати «снарядний голод»: яке рішення до цього призвело

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що один із командирів української артилерійської бригади на сході України розповів, що частково причиною російського наступу стало те, що Київ перекинув свої обмежені ресурси на північ. Його війська повернулися до нормування снарядів для своїх гармат – вперше після того, як американська допомога Україні була припинена Конгресом – через те, що боєприпаси були перерозподілені для вторгнення в Курську область Росії.

Видання з посиланням на неназваного чиновника пише, що навіть за кілька днів до початку Курської операції оборона в Донецькій області "давала тріщину".

"Російські солдати все ще прокладають собі шлях крізь українську оборону, захоплюючи села та міста та наближаючи Москву до її заявленої мети — повного контролю над Донецькою областю на сході України", — йдеться у статті.

Financial Times з посиланням на офіційні особи, які беруть участь в операції, пише, що для забезпечення Курської операції Україна перекинула понад 10 тисяч військовослужбовців, включаючи багато елітних повітрянодесантних військ та механізованих бригад, з Донецької та Харківської областей.

Зокрема, у Курській операції брали участь щонайменше 20 українських підрозділів, деякі з них мали бути резервними силами, щоб допомогти зміцнити лінії оборони, та надати перепочинок військам на основних напрямках фронту.

Співрозмовники Financial Times вказали, що офіцери та піхотинці на східному фронті, які беруть участь у Курській операції, також стикаються з ще більшим перебуванням на передовій без ротації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи має Україна шанс посадити РФ за стіл переговорів: до чого тут Курська операція.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини