Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ пішли у наступ: для чого потрібна Курська операція
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ пішли у наступ: для чого потрібна Курська операція

Курська операція справила враження на Захід

7 серпня 2024, 22:27
Поділіться публікацією:

Наступ української армії на Курську область РФ може повернути віру у спроможність ЗСУ здійснювати наступальні операції, вважає політтехнолог Олег Постернак.

ЗСУ пішли у наступ: для чого потрібна Курська операція

ЗСУ наступають на Курську область. Фото з відкритих джерел

"Курська операція ЗСУ, треба віддати належне, проривна, раптова і наступальна. І оскільки не маю бажання аналізувати її воєнно-кінетичний задум, бо події лише розвиваються, однак точно можу вказати на психолого-політичне значення для наших західних партнерів. Вона повертає віру в спроможність ЗСУ наступати. Хитро, маневрено, ресурсно і ефективно. Фіаско літа 2023 року породило скепсис і зневіру Заходу в потенцію армії України. Тепер цей шлейф можна перебити", — зазначив Олег Постернак.

За словами експерта, заодно Курська операція допомогла ЗСУ розвідати і упередити від скупчення російських військ, які загрожують Сумщині та в певний момент пішли б на неї.

"Нові захоплені території РФ потрібні як козирі для їх майбутнього "барського" повернення у переговорному процесі, щоб стовідсотково гарантувати збереження Донбасу, Криму і Приазовʼя", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нещодавно ворог планував наступ на Харків — Суми. ЗСУ формували резерв для відбиття наступу з того напрямку, але потім ворог захлинувся в Харківській області і вже не розвивав наступ на Сумщині, бо перекидав підрозділи з Сумщини на Харьківський напрямок. Проте, як каже військовий Олександр Карп’юк,  план наступу з цього напрямку є досі, просто РФ перенесла наступ на час, коли вона доорганізує угруповання на тому напрямку. За його словами, в Курській області є декілька важливих інфраструктурних обʼєктів, які треба контролювати, що вже зроблено.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники пропустили наступ української армії на Курську область, оскільки відправили свої резерви у Донецьку область. Тактичний успіх Сил оборони України на Курському напрямку зараз безсумнівний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини