Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ не зупиняться на Херсонщині: у NYT озвучили прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ не зупиняться на Херсонщині: у NYT озвучили прогноз

В одному аналітики сходяться на думці, що незалежно від того, буде пауза чи ні, наступний етап знову буде вкрай жорстоким.

12 листопада 2022, 11:17 comments5594
Поділіться публікацією:

Немає жодних підстав стверджувати, що після визволення Херсона українська армія зупиниться, вставши в оборону. Українське військово-політичне командування рішуче налаштоване продовжить контрнаступ. Метою українських воїнів може стати Запорізька область та Донбас. Як передає видання "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

ЗСУ не зупиняться на Херсонщині: у NYT озвучили прогноз

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Журналісти наводять слова старшого лейтенанта, командира протитанкового підрозділу, який обороняє бойове місто Бахмут на сході Донбасу, Андрія Міхейченка. Він заявив, що логіка війни у тому, щоб не зупинятися, а продовжувати рухатися вперед. Саме тому контрнаступ ЗСУ буде продовжено. Це має не дати противнику підтягнути резерви, як і не дати завдавати ударів у відповідь.

У Києві, пише The New York Times, впевнені, що Москва використовує будь-яку паузу, щоб закріпитися на окупованих територіях. Нині аналітики виступають із суперечливими прогнозами про перебіг бойових дій узимку. Наприклад, напередодні Інститут вивчення війни писав, що ЗСУ навпаки зможуть просуватися завмерлим ґрунтом швидше, ніж це було в осінній період дощів та боліт. Інші експерти вважають, що взимку обидві армії візьмуть "оперативну паузу", щоб відновити бої вже навесні.

В одному аналітики сходяться на думці, що незалежно від того, буде пауза чи ні, наступний етап охарактеризується запеклими боями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вже відомо, що саміт "Великої двадцятки" (G20) в Індонезії наступного тижня не мають наміру відвідати ні президент України Володимир Зеленський, ні російський диктатор Володимир Путін. Тобто не буде жодних переговорів. При цьому Зеленський підкреслює, що українська влада готова провести переговори з Росією, але з тим, хто має намір визнавати, що РФ є окупантом і реально готовий говорити про світ, у тому числі про повернення всього вкраденого та компенсації. Нинішній російський режим, наголошує український лідер, до цього не готовий. Рано чи пізно переговори все ж таки будуть. У якому це може бути вигляді та за яких умов? Яким є найбільш реалістичний сценарій? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні затягується: чого чекати у найближчому майбутньому – чи вщухнуть бойові дії з наближенням зими. Експерти розібрали ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини