Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ намагалися прорватись в ще одну область РФ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ намагалися прорватись в ще одну область РФ: що відомо

Після заходу у Курську область українська армія намагалася прорватися у Бєлгородську область

15 серпня 2024, 22:58
Поділіться публікацією:

Збройні сили України намагалися прорватись в Бєлгородську область РФ, однак наступ був невдалим, повідомляє Washington Post.

ЗСУ намагалися прорватись в ще одну область РФ: що відомо

Наступ на Бєлгородську область виявився невдалим. Фото з відкритих джерел

Як пише видання, українські військові намагалися здійснити прорив у районі КПП "Колотилівка".

"На відміну від Курської області, ЗС РФ у Бєлгородській області були готові до приходу ЗСУ. Територія була укріплена зубами дракона і сильно замінована. ЗСУ майже відразу потрапили під сильну атаку артилерії, безпілотників і авіаударів", — розповіли українські військові.

За словами бійців, ЗСУ просунулися приблизно на 10 км, захопивши покинуті позиції росіян, але бої залишалися напруженими. Військовий "Хакер" заявив, що багато бійців дістали контузії або важкі поранення, а інші були вбиті. За його словами, тим, хто вижив, довелося ховатись в російських окопах протягом кількох днів, поки не прибула бронетехніка, щоб евакуювати їх для надання медичної допомоги.

Як відомо, російські військові Телеграм-канали 15 серпня писали, що РФ повернула контроль над "Колотилівкою", а ЗСУ були витіснені на територію України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що західні партнери дозволили Силам оборони завдавати удари їхньою зброєю по території Бєлгородської та Курської областей. Таким чином, Україна отримала можливість захищати цивільне населення Сумщини і Харківщини від російських атак, відзначив військовий експерт Олександр Мусієнко. За словами експерта, спроби Заходу зупинити наступ ЗСУ на російській території виглядали би щонайменше дивно, а також незрозуміло, які механізми впливу зміг би застосувати Захід після того, як операція почалася. До того ж, зауважив він, США зацікавлені у тому, щоби демонструвати можливості України та ставити на місце Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини