Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ на Курщині досягають стратегічного успіху: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ на Курщині досягають стратегічного успіху: що відомо

У Курській області близько 3 тисячі росіян можуть опинитися в оточенні

22 серпня 2024, 21:21
Поділіться публікацією:

Операція ЗСУ у Курській області змінила стратегічну ініціативу на користь української армії, заявив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

ЗСУ на Курщині досягають стратегічного успіху: що відомо

ЗСУ продовжують наступати на Курщині. Фото з відкритих джерел

"Закриття котла, який обмежений з усіх сторін перепонами для російських військ, що діють у цьому районі, є важливим стратегічним досягненням. З заходу та півночі цей район обмежує річка Сейм, зі сходу — українські підрозділи, що просуваються територією Курщини з основним вектором на Рильськ. Контроль ЗСУ над населеним пунктом Краснооктябрське перекриває російським військам можливість просуватися цим напрямком. З півдня оборону тримають українські прикордонники", — пояснив Валерій Рябих.

За його оцінками, у котлі в Курській області можуть опинитися до 3 тисяч російських військових.

"Додаткова територія загальною площею 700 квадратних кілометрів, з лінійними розмірами 40 кілометрів зі сходу на захід та 20 кілометрів з півдня на північ, вже контролюється Силами оборони України. Це створює додаткові можливості для подальшого просування та реалізації стратегічних завдань, які наразі виконують ЗСУ. Операція принесла багато позитивних результатів: від зміни стратегічної ініціативи на користь ЗСУ та нав'язування ворогу власних умов до захоплення великої кількості полонених окупантів, які поповнюють обмінний фонд", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наступ ЗСУ на Курську область – абсолютно закономірний розвиток процесів, заявив політолог Тарас Жовтенко. "Чим довше триває війна, тим більше західні партнери розширюють рамку політичних дозволів. При цьому після надання кожного нового дозволу наші партнери завжди дивилися на реакцію Росії. І щоразу, спостерігаючи беззубу реакцію Кремля, партнери розуміли, що можна робити наступний крок", — зазначив політолог. За словами політолога, Курська операція демонструє, що Путін не спроможний захистити російську територію, не кажучи вже про підняття градусу протистояння та створення додаткових стратегічних загроз для Європи чи США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини