Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ можуть піти з важливого міста на Донбасі: що відбувається на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ можуть піти з важливого міста на Донбасі: що відбувається на фронті

Ситуація в Торецьку - важка, бої з окупантами тривають за кожну вулицю

14 жовтня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

 Поблизу Торецька в Донецькій області українські військові побудували фортифікаційні споруди, які мають стримати можливий наступ російських військ у разі відступу української армії з міста. Про це заявила Анастасія Бобовнікова, представниця оперативно-тактичного угруповання "Луганськ", під час ефіру всеукраїнського телемарафону UA Разом.

ЗСУ можуть піти з важливого міста на Донбасі: що відбувається на фронті

Бої за Торецьк (фото з відкритих джерел)

За її словами, ситуація в Торецьку залишається напруженою, бої тривають за кожну вулицю і будівлю. Вона зазначила, що голова місцевої цивільної адміністрації повідомив про успішну підготовку фортифікацій у співпраці з військовими, що є важливим елементом оборони міста.

"Ми нещодавно говорили з головою ЦВА Торецька, він поділився інформацією про те, як була проведена підготовка фортифікацій поблизу Торецька. Це відбувалося у взаємодії з військовими. Вони добре їх підготували", — сказала Бобовнікова.

Як повідомила Бобовнікова, російські окупаційні сили зайняли східні та південно-східні райони Торецька, а за інші частини міста йдуть активні бої. Російські війська атакують невеликими піхотними групами по 5-7 осіб, підтримуючи їх артилерією, мінометами та дронами FPV. Однак ворог поки що не застосовує важку військову техніку.

Вона також підкреслила, що інтенсивність бойових дій залежить від погодних умов. У сонячні дні росіяни активніше проводять штурми та застосовують дрони, тоді як дощ, вітер і туман значно ускладнюють їхні атаки.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни придумали, як виграти битву десятиріччя без значних зусиль. Російські війська намагаються заблокувати забезпечення українських військових у Кураховому, щоб змусити їх залишити цей населений пункт, повідомив в ефірі "Еспресо" військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини