Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ можуть отримати суттєву допомогу без мобілізації: що має зробити ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ можуть отримати суттєву допомогу без мобілізації: що має зробити ВР

ВР повинна ухвалити законопроект про приватні військові компанії і таким чином допомогти ЗСУ

30 липня 2024, 14:44
Поділіться публікацією:

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі "Еспресо" заявив, що законопроект про створення приватних військових компаній (ПВК) допоможе Збройним силам України збільшити кількість професійних військових.

ЗСУ можуть отримати суттєву допомогу без мобілізації: що має зробити ВР

ЗСУ

При цьому Згурець підкреслив, що питання щодо створення ПВК порушується вже неодноразово. Наразі один із народних депутатів представив новий законопроект, і з'явилися новини, що Міноборони підтримало це рішення. Проте, каже експерт, якщо детально ознайомитися, то це не зовсім так. Міноборони зазначає, що цей законопроект потребує доопрацювання, оскільки він суперечить чинним законам про розвідку та інші органи держуправління.

За словами військового експерта, Україна дуже повільно просувається в питанні створення ПВК. Він нагадав, що ще у 2023 році українська консалтингова компанія Omega Consulting заявила, що може забезпечити прибуття до України близько 20 тисяч підготовлених військових з інших країн, що могло б значно посилити наші можливості. Проте ця ініціатива не отримала підтримки з боку Головного управління розвідки.

Експерт також додав, що наразі Україна знову намагається створити механізм взаємодії з потенціалом ПВК та залучити людей з відповідним досвідом.

"Якби у нас було рішення про ПВК, ми могли б розв'язати питання обслуговування F-16, користуючись техніками з інших країн. Пілотів нам підготують, але техніки, які мають досвід роботи з F-16 в арміях різних держав, могли б значно допомогти", — додав Згурець.

Директор Defense Express вважає, що законопроект про створення ПВК в Україні обговорюється занадто довго.

"Його потрібно прийняті швидше з ефективними механізмами, що дійсно зможуть допомогти ЗСУ розширити кількість особового складу з професійними навичками, додатково до мобілізації", — резюмував Згурець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що спроби розробити законодавчу базу для створення приватних військових компаній були ще в 2020 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини