ЗСУ можуть опинитися в оточенні: де виникла загрозлива ситуація

ЗСУ можуть потрапити в оточення в районі Оскола

Російські загарбники просунулися в районі населених пунктів Стельмахівка та Піщане в напрямку Оскола, повідомляє Telegram-канал Deep State.

Зазначається, що біля цих двох населених пунктів окупанти намагаються оточити позиції української армії.

"Північніше Піщаного противник спробує після оточення вийти на висоти, що дасть йому нові можливості для подальшого наступу на Колесниківку", - йдеться у повідомленні Deep State.

За даними військового пабліку, також зафіксовано просування противника в районі села Іванівці на Покровському напрямку та у Красногорівці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники підтягнули резерви на Курському напрямку, а тому ЗСУ навряд чи зможуть суттєво просунутися вглиб російської території. Однак українська армія зможе завдати росіянам відчутних втрат, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник. За словами офіцера ЗСУ, втрати росіян будуть пов'язані з тим, що ворог буде виконувати не бойові, а політичні завдання, як українська армія влітку 2023 року. "Росіяни будуть кидати все нові і нові сили на витіснення українців з Курщини. А ми, в свою чергу, будемо вимотувати їх у мобільній війні, до якої росіяни ніколи не були здатні", — додав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що останнім часом все більше розмов про необхідність проведення мирних переговорів і закінчення війни, однак ні в України, ні на Заході немає більш-менш чіткої візії закінчення війни, вважає політолог Олег Лісний. На думку політолога, інфантилізм став поширеним явищем у світі, а емоції взяли гору над прагматикою. "Складається враження, що світ зійшов з розуму і ніде немає запиту на серйозні розмови. З людьми спілкуються як з дітьми, озвучуючи їм те, що вони хочуть чути. Із суспільством потрібно спілкуватися як з дорослими, щоби підготувати його до дорослих викликів", — додав він.