Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ готуються до нової деокупації: про що говорить заява Зеленського – коли чекати на приємні новини
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ готуються до нової деокупації: про що говорить заява Зеленського – коли чекати на приємні новини

Президент налаштовує українське суспільство, західних партнерів, а також посилає попередження росіянам, що ЗСУ готові просуватися далі, звільняючи територію України від окупантів

19 вересня 2022, 12:30 comments2261
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 18 вересня підкреслив, що затишшя після низки перемог ЗСУ – це лише підготовка до подальшого звільнення наших територій. Як оцінюєте цю заяву? Якими є перспективи деокупації? Чи є надія на внутрішні хвилювання як на тимчасово окупованих територіях України, так і РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

ЗСУ готуються до нової деокупації: про що говорить заява Зеленського – коли чекати на приємні новини

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Нам потрібна перемога, а без наступу перемоги не станеться

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков не сумнівається, що український наступ буде продовжено. Адже в деокупації, пояснює він, є сенс нашого опору недоімперії.

"Нам потрібна перемога, а без наступу перемоги не станеться. Але треба розуміти, що звільнення Херсонської та Запорізької областей буде складнішим, ніж Харківській – там менш зручний рельєф для наступу", – зазначає експерт.

Він сподівається, що жодних хвилювань на тимчасово окупованих територіях не розпочнеться, адже вони призведуть до великих безглуздих жертв серед мирних громадян.

"Там зараз цілком успішно діє наше підпілля, разом із ЗСУ вони вирішать завдання вигнання окупантів, – упевнений Олександр Кочетков. – Що стосується хвилювань на території Росії, то вони, звичайно, були б бажаними, але, на жаль, малоймовірними. Вся опозиція там задавлена чи емігрувала. А ми не думаємо, що Алла Пугачова стане лідером російського протестного руху? Під впливом поразки у війні з Україною, у Кремлі можлива зміна влади, а вже пізніше можуть розпочати хвилювання, що ведуть до хаосу та розпаду недоімперії. У війні це й допоможе, то нескоро. Розраховувати треба на себе та наших союзників".

Перспективи подальшої деокупації здаються більш ніж реалістичними

Політолог, співзасновник консалтингової компанії Good Politics Максим Джигун розмірковує так:

"Президент абсолютно чітко демонструє українцям і всьому світу, що наша країна не збирається зупинятися на досягнутому, не збирається законсервувати ситуацію в тому вигляді, що зараз. Наголошується на невідворотності подальшої деокупації українських земель за допомогою західного озброєння та фінансової допомоги. Тобто меседж йде і українцям, які звикли останнім часом до перемог своєї армії та хочуть продовження феєрії ЗСУ, так – і нашим закордонним партнерам (не час розслаблятися та знижувати підтримку). Звичайно, надсилається меседж і Росії, яка, можливо, сподівається, що ми заспокоїмося, а вона продовжить окупацію Донбасу та Криму, підготовку псевдореферендумів на півдні. Чи не заспокоїмося. Зеленський чітко дає зрозуміти, що ми прийдемо за кожним загарбником та колаборантом. Що відповідь доведеться тримати всім, хто причетний до окупації, військових злочинів".

Такі звернення, на думку експерта, надихають, мотивують – і українських воїнів, і тих, хто працює в тилу, забезпечуючи економічний розвиток нашої держави.

"Перспективи подальшої деокупації мені здаються більш ніж реалістичними. Ми бачимо, наскільки філігранно використовують ЗСУ нові види озброєння. Бачимо найвищий професіоналізм головкому Залужного та інших українських військовослужбовців. Помнемо, що з жовтня почне діяти американський ленд-ліз. Де саме очікувати подальших поступів ЗСУ – сказати складно, та й не потрібно. Впевнений, у генштабі є відповідні плани. У тому числі з нестандартних кроків, яких від нас не чекає противник", – пояснює Максим Джигун.

Щодо внутрішніх хвилювань, експерт не виключає, що вони відбуватимуться у РФ.

"Її громадяни стали отримувати менше грошей за зростання цін. Їх позбавляють благ цивілізації. Вони стали небажаними гостями у багатьох країнах. Тож Путіну і тим, хто підтримує війну, є чогось боятися", – констатує політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" – окупанти знову захотіли постріляти: Зеленський відреагував на удар Росії по Південноукраїнській АЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини