Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ атакують російські нафтобази. Про що свідчить такий крок і як він допоможе на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ атакують російські нафтобази. Про що свідчить такий крок і як він допоможе на фронті

13 березня безпілотниками був атакований завод у Рязані, напередодні «прилетіло» в НПЗ, що належить російському «Лукойлу». Як підкреслив в ефірі телемарафону військовий експерт Олексій Гетьман, це все є законними цілями для ЗСУ

13 березня 2024, 12:59
Поділіться публікацією:

Як повідомив губернатор Рязанської області Павло Малков, безпілотники атакували нафтовий завод, пошкодження зазнала одна із установок. На території заводу сталося займання. Як заявив губернатор, в наслідок таких дій є постраждалі.

ЗСУ атакують російські нафтобази. Про що свідчить такий крок і як він допоможе на фронті

Удар по Рязанському НПЗ

Окрім того, відомо що 12 березня губернатор Нижегородської області Росії підтвердив інформацію про те, що невідомими дронами бува атакований об'єкт паливно-енергетичного комплексу в промзоні, в результаті цього виникла пожежа. Як відомо, мова йде про влучання в установку первинної перегонки нафти на Нижегородському НПЗ. Вона є у власності компанії "Лукойл".

За словами Олексія Гетьмана, ЗСУ наносять удари по нафтобазах, тому що вони постачають паливно-мастильні матеріали на фронт, а отже сприяють дії загарбників. Саме тому, підкреслив експерт, нафтобази є військовими і цілком законними цілями для Сил оборони. При цьому Гетьман додав, що сили російських окупантів на фронті почали видихатися, і щоби допомогти завершити наступальний потенціал ворога якраз і потрібно наносити удари в тил – нищити логістичні склади та нафтобази.

Окрім того, експерт підкреслив, що нанесення ударів по російським нафтобазам свідчить про те, що у Сил оборони є далекобійна і високоточна зброя, адже безпілотники залітають у тил ворога на 500-800 км.

При цьому Гетьман додав, що насправді заяви росіян про те, що вони збивають українські безпілотники не відповідають дійсності. За його словами, якби це було правдою, то нафтобази би так не палали. Тобто, підкреслив експерт, Сили оборони мають зброю, яку не можуть перехопити російські системи протиповітряної оборони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що удари українськими безпілотниками по території РФ та дії російських повстанців вдарили по репутації російського диктатора Володимира Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 березня 2024, 14:06

Давно пора. З самого початку треба було. Вам про це постійно казали. Всі бойові дії і розбірки треба було переносити на російську територію.


Новини