Головна Новини Суспільство Війна з Росією Золото для окупантів: Власник донецького ломбарду фінансував терористів
commentss НОВИНИ Всі новини

Золото для окупантів: Власник донецького ломбарду фінансував терористів

Зловмисник сам перебував у столиці, а всі операції» проводив дистанційно

23 грудня 2022, 16:11
Поділіться публікацією:

ДБР затримало власника донецьких ломбардів, який з Києва дистанційно фінансував терористичну організацію "днр", пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби Державного бюро розслідувань (ДБР).

Золото для окупантів: Власник донецького ломбарду фінансував терористів

Підприємець переоформив бізнес на росіянку й відкрив рахунки у банках РФ

ДБРівці спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції України повідомили про підозру власнику мережі ломбардів у Донецьку. Підприємець з 2014 року переїхав до столиці, але продовжував дистанційно вести комерційну діяльність на тимчасово окупованій Росією території Донбасу.

Підозрюваний не закрив мережу ломбардів на тимчасово окупованій території, а навпаки - розширював свій бізнес. Він перереєстрував ломбарди за російським законодавством та відкрив рахунки у підконтрольному терористам місцевому банку. Корпоративні права підозрюваний передав своїй матері – громадянці РФ.

"Жінка разом зі спільниками надавала кредити місцевому населенню під заставу майна, скуповувала золото та дорогоцінні вироби. Вона офіційно їх не обліковувала, але "поповнювала касу" так званого казначейства "днр", — розповідають правоохоронці.Впродовж 2015-2018 років компанія підозрюваного сплатила податки та збори на суму понад 10 млн грн до бюджету терористичної організації".

Чоловікові повідомили про підозру у фінансуванні тероризму, тобто дій, вчинених з метою фінансового забезпечення терористичної організації, за попередньою змовою осіб (ч. 2 ст. 258-2 КК України). Його чекає позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", СБУ виявила запорізьких зрадників в поліції, які перейшли на бік Росії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини