Знову нічна атака "шахедів": у Генштабі розкрили подробиці

Українські захисники знищили вісім із десяти безпілотників

Як передає "Коментарі", сьогодні вночі під час масштабної повітряної тривоги російські окупанти атакували територію України безпілотниками. У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ уточнюється, що противник застосував близько 10 БПЛА типу "Шахед-136". Вісім із них було знищено українськими захисниками.

Також повідомляється, що ворог завдав минулої доби 23 авіаційних удару. За даними Генштабу, ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

У КДВА додали, що на столицю летіло 8 БПЛА. Всі вони були виявлені та збиті Силами оборони. В адміністрації зазначили, що це була перша атака на Київ після 25-денного затишшя. Жертв та руйнувань внаслідок атаки, попередньо, немає.

"За попередньою інформацією, московський агресор, ймовірно, використав нову партію іранських БПЛА "Shahed". На підльоті до столиці було виявлено та збито близько 8 ворожих цілей", - йдеться у зведенні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російські загарбницькі війська протягом доби вдарили Україною 26 дронами-камікадзе типу "Шахед-136". Генштаб ЗСУ повідомив, що 21 із них збито силами української ППО. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що збільшенням атак за допомогою "Шахедів" росіяни намагаються компенсувати нестачу точних ракет. Чи є панацея від атак дронів та взагалі дистанційних ударів з боку окупантів? Як змінилася тактика росіян у цьому сенсі? Що можемо протиставити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Міноборони розповіли, як окупанти навчають українських дітей "любити Росію".