Головна Новини Суспільство Війна з Росією Знищують все в радіусі десятків метрів: експерт попередив про загрозу від авіабомб
commentss НОВИНИ Всі новини

Знищують все в радіусі десятків метрів: експерт попередив про загрозу від авіабомб

Росіяни почали активніше використовувати авіабомби ФАБ-500, розповів в ефірі Freedom військовий експерт Владислав Селезньов

28 червня 2024, 19:05
Поділіться публікацією:

27 червня російська армія вперше завдала удару по Харкову двома авіабомбами ФАБ-500 (радянська 500-кілограмова авіабомба з фугасною боєголовкою). Для протидії таким ударам Україні допоможуть додаткові системи протиповітряної оборони Patriot і дозвіл від американських партнерів на використання ракет ATACMS для ударів по території РФ, вважає військовий оглядач Владислав Селезньов.

Знищують все в радіусі десятків метрів: експерт попередив про загрозу від авіабомб

ФАБ-500

За його словами, у цій авіабомбі крім ваги, є досить значна бойова частина, яка може становити щонайменше 200 кілограмів. Глибина воронок, які вони залишають, може досягати шести-восьми метрів, а в радіусі кількох десятків метрів знищується все.

Експерт додав, що моніторингові ресурси фіксують активне використання ФАБ-500 російською армією. За його словами, ще недавно ми фіксували лише поодинокі випадки застосування бомб більшого калібру, адже переважно росіяни використовували керовані авіабомби вагою до 250 кг.

Дві батареї систем ППО Patriot допоможуть у боротьбі з літаками, які несуть ці авіабомби.

Справа у тому, каже Селезньов, що знищення авіабомб у польоті — вкрай складне завдання, яке під силу небагатьом системам ППО. Однак знищення літаків, які запускають ці бомби, — цілком реалізована місія. Для цього Силам оборони потрібні додаткові системи ППО. Президент Володимир Зеленський зазначав, що для надійного захисту Харкова та Харківської області потрібні щонайменше дві батареї системи ППО Patriot.

Селезньов також підкреслив важливість дозволу на використання ракет ATACMS по території Росії для боротьби з ФАБ-500, оскільки це дозволить ЗСУ завдавати ударів по аеродромах, де базуються носії цих авіабомб.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що час між скиданнями тритонних бомб росіянами скорочується.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини