ЗМІ розповіли, чому, просуваючись на Курщині, Україна продовжує втрачати території

За інформацією Politico, доки Київ має успіхи на Курщині, росіяни поступово окупують Донецьку область

У той час як українська армія просувається в російській Курській області, росіяни завдають ударів у відповідь, захоплюючи все нові і нові території в Донецькій області. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Politico" із посиланням на джерела в українській армії.

"У той час як успіхи несподіваної Курської операції підняли бойовий дух Києва, російські війська завдають ударів у відповідь, захоплюючи все нові території в Донецькій області України", - йдеться в повідомленні.

Автори матеріалу зазначають, що з початком Курської операції ситуація на окремих ділянках фронту в Україні погіршала.

"Я б сказав, що на нашій частині фронту (110 ОМБр дислокується в Покровському районі Донецької області - ред.) ситуація погіршилася. Ми отримуємо ще менше боєприпасів, ніж раніше, і росіяни тиснуть", - заявив речник 110-ї окремої механізованої бригади Іван Сікач.

Видання нагадує, що, згідно з даними DeepState, за останні 24 години Росія окупувала села Желанне та Орлівка, а також просунулась у напрямку Нью-Йорка, Красногорівки, Миколаївки та Журавки у Донецькій області.

Читайте також на порталі "Коментарі" - доки всі дивилися на Курську область, ворог окупував нові населені пункти на Донбасі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – несподіваний наступ української армії на Росію є єдиним способом змусити Путіна сісти за стіл переговорів. Таку заяву в інтерв'ю The Independent зробив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.