Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ пишуть, що Байден став союзником Путіна: що відбувається у війні України та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ пишуть, що Байден став союзником Путіна: що відбувається у війні України та РФ

Аналітики Bloomberg вважають, що Байден став ситуативним союзником Путіна, захищаючи російські НПЗ від України

16 квітня 2024, 17:38 comments2013
Поділіться публікацією:

На третій рік війни в Україні Білий дім на чолі з Джо Байденом опинився по один бік барикад із Кремлем через українські удари по НПЗ у Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання Bloomberg.

ЗМІ пишуть, що Байден став союзником Путіна: що відбувається у війні України та РФ

Джо Байден та Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Видання нагадує, що вже кілька тижнів Росія проводить інтенсивну кампанію повітряних ударів по українській енергетиці та безкарно бомбардує українські оборонні позиції на фронті. Путін виправдовує удари по українських електростанціях помстою за українські атаки на російські нафтопереробні заводи. І це було б лише порожньою балаканиною з огляду на всі попередні удари росіян по енергетиці України, зазначає Bloomberg, якби не одна обставина.

"Незвичайно те, що США в цьому питанні на одному боці з Путіним. Адміністрація Джо Байдена публічно виступила проти ударів України по нафтопереробних заводах, очевидно, побоюючись впливу на світові ціни на нафту", — зазначають журналісти.

Зазначається, що українському керівництву важко сприймати таку позицію США з огляду на те, що Україна давно благає союзників щодо більшої військової допомоги, особливо щодо систем протиповітряної оборони.

"Захід залишається розколотим щодо того, наскільки сильно слід тиснути на ядерну Росію, щоб допомогти Україні перемогти", — пише Bloomberg.  

При цьому журналісти зазначають, що нерішучість у США та Європі створює зону невизначеності, що, звичайно ж, на руку Путіну та його режиму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що російські окупанти, за прогнозами американських аналітиків, можуть досягти загрозливих успіхів у війні проти України, республіканці в Конгресі продовжують ігри навколо допомоги США для нашої країни. Нова ідея спікера Палати представників Майка Джонсона – чотири окремі законопроекти. У свою чергу, представники Білого дому вважають, що найкращим рішенням буде ухвалити той законопроект, який ще у лютому підтримав Сенат. Експерти проаналізували спеціально для порталу "Коментарі", що і чому відбувається у США – і чого Україні очікувати у найближчій перспективі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини