ЗМІ назвали термін готовності до бою українських військових на танках Abrams

Близько 200 українських солдатів завершать навчання у найближчі тижні

Українські захисники активно тренуються на танках Abrams на американській базі Графенвер у Німеччині. Є всі підстави говорити, що українські військові будуть готові розпочати бій на американських танках вже за кілька тижнів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "Stars and Stripes".

У матеріалі йдеться про те, що американські танки M1A1 Abrams, які будуть використовуватися для навчання українських військових, прибули до Графенвера 12 травня. Як і було заплановано, 200 українських солдатів завершать навчання у найближчі тижні.

"Оскільки ми продовжуємо навчати українські збройні сили дедалі досконалішим системам озброєння, ми продовжуємо дивуватися, як швидко вони адаптуються", - заявив представник Європейського командування США капітан Вільям Спікс.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українські наступальні дії тривають уже понад місяць. Зіткнувшись із масою перешкод, неспішно, але неухильно ЗСУ просуваються вперед. Що можна сказати про ситуацію на полях битв (військових і не лише), про дипломатичну та інформаційну складову нашого контрнаступу на даний момент? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не припиняються спроби залагодити російсько-українську війну дипломатичним шляхом. Слідом за ініціативами Китаю, що потім не знайшли відгуку, потім Бразилії, потім Ватикану і навіть Африки, на тлі розмов, що не вщухають, про відповідні спроби з боку Заходу, вимальовується новий кейс. З'явилася інформація, що нейтральна Індія та Франція, яка, як країна ЄС та НАТО, підтримує Україну, мають намір розробити спільний план припинення війни, розв'язаної Росією. І цей план нібито не буде схожий на ті неспроможні пропозиції, які озвучувалися раніше. Чи можуть Париж та Делі запропонувати щось таке, що задовольнить і Київ, і Москву? Які переговорні перспективи найближчого майбутнього (до кінця року)? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.