Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ назвали головного підозрюваного у вбивстві Пригожина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали головного підозрюваного у вбивстві Пригожина

За інформацією ЗМІ, у вбивстві Пригожина підозрюють генерал-майора російської розвідки

26 серпня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

Генерал-майора російської розвідки Андрія Авер'янова підозрюють у смерті ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "inews".

ЗМІ назвали головного підозрюваного у вбивстві Пригожина

ПВК "Вагнер". Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що розвідки Великобританії та України обговорюють Авер'янова у зв'язку зі збиттям літака Пригожина. Раніше його пов'язували з інцидентом у Солсбері у 2018 році, коли було отруєно російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

Зазначається, що розвідник очолює відділ 29155 ГРУ, який проводить операції за кордоном за наказом Путіна. За даними New York Times, цей підрозділ був пов'язаний з кількома вбивствами і кампаніями втручання за кордоном.

Зазначимо, знищення в середу, 23 серпня, над Тверською областю (РФ) бізнес-джету Embraer 600 з бортовим номером RA-02795, в якому перебували ватажки ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та Дмитро Уткін, серйозно сколихнув інформаційний простір. Президент США Джо Байден заявив, що передбачав такий розвиток подій. Мовляв, після червневого заколоту вагнерівців було зрозуміло, що Путін цього просто так не залишить. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк також упевнений, що аварія літака сталася за наказом Путіна. Цієї ж версії дотримуються аналітики Інституту вивчення війни, припускаючи, що таким чином російський диктатор сподівається публічно відновити своє панування і помститися за приниження після заколоту найманців 24 червня. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для видання "Коментарі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Володимир Путін використовує знищення Пригожина – хто найбільше виграв від того, що сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини