Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, життя в якому місті України Путін хоче зробити нестерпним
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, життя в якому місті України Путін хоче зробити нестерпним

За інформацією WSJ, Росія не дає спокою харків'янам

3 червня 2024, 07:25 comments5512
Поділіться публікацією:

Вже стало очевидно, що швидкого наступу на місто-мільйонник Харків російських військ не буде. Водночас Москва знову повернула місто у своє "поле зору" і продовжуватиме посилювати тиск на нього. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal.

ЗМІ дізналися, життя в якому місті України Путін хоче зробити нестерпним

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що Москва, схоже, планує жорстоку війну на виснаження, щоб знищити населення Харкова, зробивши життя у місті непридатним.

"Звичайно, Путін все ще хоче Харків", — сказав про російського диктатора Володимира Путіна голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Він зазначив, що Росія розгорнула лише частину військ, необхідних для штурму міста, для чого, за його оцінками, може знадобитися до півмільйона солдатів.

"Але Росія готова до тривалої війни. У гіршому випадку Кремль може повторити стратегію, яку він використовував проти Алеппо в Сирії у 2016 році, коли російські військово-повітряні сили, підтримуючи сирійський уряд у його громадянській війні, знищили джерела електрики та води та бомбили лікарні та школи. Людей просто витіснили. Це те, що вони хочуть практикувати навколо Харкова", — сказав секретар РНБО України Олександр Литвиненко.

Видання нагадує, що Путін заперечував плани захоплення Харкова під час державного візиту до Китаю минулого місяця. За його словами, наступ має на меті створити буферну зону для захисту міст біля кордону від українських атак.

У статті зазначається, російська кампанія тероризувати харків'ян була перед останнім наступом і може продовжуватися і після нього. За кілька тижнів до того, як Росія знову вторглася в регіон, мешканці отримували повідомлення, очевидно, від місцевої влади, яка радила їм залишити місто до того, як місто буде Оточено. Повідомлення були фейковими — частиною російської дезінформаційної кампанії, яка розкриває намір Москви вичавити життя з міста.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять нові заяви оточення Трампа: чи це справді неприємний сигнал для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

3 червня 2024, 06:39

"Все украинцы, которые не станут на военный учет за границей, должны сдать украинские паспорта, - Безуглая" Ссучка, расскажи как этот паспорт сдать находясь тут на Украине в заложниках режима зе-выблядков.


Новини