Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, завдяки чому ЗСУ «викошують» російські С-400 у Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, завдяки чому ЗСУ «викошують» російські С-400 у Криму

ATACMS продовжують доводити свою ефективність

13 червня 2024, 13:25 comments1331
Поділіться публікацією:

Ракети ATACMS дуже допомагають українській армії у питанні знищення російських об'єктів у тимчасово окупованому Криму. У тому числі ворожих систем С-400. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

ЗМІ дізналися, завдяки чому ЗСУ «викошують» російські С-400 у Криму

Російські С-400 у Криму. Фото з відкритих джерел

Автори матеріалу згадують, що у середині травня українські військові випустили потужний залп із 10 ракет американського виробництва по російській базі Бельбек під Севастополем в окупованому Криму. Удар завдав чималої шкоди окупантам – фотографії із землі підтвердили, що було знищено радар та дві пускові установки зенітної батареї С-400. Повідомлялося, що ракети також пошкодили чотири військові літаки на найближчому військовому аеродромі.

"Не дивно, що росіяни швидко замінили пошкоджені компоненти С-400, але нещодавно Україна знову вдарила по батареї С-400 у Бельбеку. Невстановлені боєприпаси – ймовірно, ті самі M39A1 ATACMS, обрушилися також на дві інші батареї ППО поблизу: ще одну С-400 і менш далекобійну – С-300", – йдеться у статті.

ЗМІ, посилаючись на інформацію українського Центру оборонних стратегій, зазначає, що в ході удару було використано щонайменше 10 ракет ATACMS, і російська система ППО не змогла перехопити жодну з них.

Зазначалося, що було знищено два радари – по одному з батарей С-300 та С-400. По третьому радару інформація уточнюється.

У матеріалі йдеться про те, що Бельбек стає пасткою на виснаження для кращої системи ППО російських ВКС. Україна знищує свіжі ракетні батареї приблизно так само швидко, як їх встигають розгортати, пише видання. Росіяни вже встигли втратити два командні пункти С-400, чотири радари та 16 пускових установок, що можуть підтвердити аналітики Oryx.

"Загалом, можливо, українські ракетні рейди знищили частини чотирьох або п'яти батарей С-400. За іронією долі, С-400 були розроблені як протиракети, але, очевидно, вони не працюють. (...) У російських ВКС є понад 50 батарей С-400. Але батареї марні для військових дій Росії в Україні, якщо вони не можуть витримати українські ракетні удари. Чим більше С-400 росіяни розмістять в Україні, тим більше С-400 вони, найімовірніше, втратять", – підкреслює Forbes.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході заговорили, що Путіну загрожує втрата Криму: деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини